Over Audiotester

Audiotester is een informatiesite over audioapparaten. Denk aan oordopjes, koptelefoons, DJ-gear, speakers en microfoons.

Wie is de Audiotester?

Mijn naam is Tobias. Een geluidsfijnproever met als professie online redacteur. En als je die twee aan elkaar koppelt, hoef ik eigenlijk niet meer uit te leggen hoe de website audiotester.nl is ontstaan. Toch?

Maar vooruit: eerst maar eens een uitleg over hoe mijn liefde voor audio is ontstaan.

🕰️

Mijn geschiedenis

Rond mijn 18e maakte ik muziek. Ik deed dat met softwareprogramma’s zoals Propellerheads Reason. Ik kocht DJ-gear zoals een goed mengpaneel, een midi keyboard, goede speakers (KRK Rokit 6 rpg2: ik weet het nog als de dag van gisteren) en een goede koptelefoon.

En het leuke is.. De muziek die ik vroeger maakte, staat nog steeds online op SoundCloud. Man, ik heb nú al spijt dat ik dit gedeeld heb 😀

Een jaar of 3 later stopte ik met het maken van muziek. Geen tijd. Maar de liefde voor goed geluid en goede audiospullen is altijd gebleven. Ik kocht vaak (te vaak) nieuwe oordopjes, koptelefoons, microfoons, geluidskaarten en speakers.

Inmiddels ben ik in de 30 en mijn kennis over oordopjes en andere audioapparatuur is nog veel beter geworden. Ik weet nu zelfs dat als er een Jieli chipset in bluetooth oordopjes zit, dat het de goedkoopste chipset is die in een oordop kan zitten. En dat dat ten koste gaat van de geluidskwaliteit. Ja, dat wist je niet he?

Ook heb ik een veel getrainder oor. Ik kan bijvoorbeeld horen of de middentonen goed naar voren komen. En ik ben heel kritisch als het om geluid gaat. Maar ook ruimhartig in mijn beoordeling als een oordop of speaker goed is. Ik word helemaal opgewekt van een mooi gebalanceerd geluid waar laag, midden en hoog een mooi ensemble vormen.

✔️

Inmiddels heb ik meer dan 200 oordopjes, koptelefoons en speakers getest.

Ongeveer 90% van alle tests op Audiotester, heb ik zelf geschreven. De andere 10% is geschreven door andere geluidsfijnproevers. Vind jij het ook leuk om een keer een review te schrijven over jouw oordopjes of audioapparaat? Dat zou ik supergaaf vinden! Laat het ons dan weten.

Gegevens

Audiotester is onderdeel van een eenmanszaak geregistreerd bij de KvK: Emmerik Conversie. Zo kan ik audioproducten zakelijk inkopen.

Bedrijfsnaam: Emmerik Conversie
KvK nummer: 73691151
BTW-nummer: NL001117807B68