OneMelon Waterfall review

De OneMelon Waterfall zijn nieuwe oordopjes met draad van het merk OneMelon. De eerste signalen zijn goed: 4 drivers, een strak en robuust design en draad achter het oor. Maar zijn deze oordoppen beter dan de concurrentie? Daar kom je achter in deze test.

Specificaties OneMelon Waterfall

 • Aantal drivers: 4
 • Balanced armatures: 2
 • Dynamic drivers: 2
 • Kabel lengte: 1m
 • Kabel soort: gevlochten, achter oor
 • Kabel uitgang: audio jack 3.5mm
 • Sensitivity: 108dB
 • Freq. response: 7Hz-400Hz
 • Materiaal: metaal
 • Microfoon: ja

Beoordeling

De OneMelon Waterfall is op dit moment qua prijs/kwaliteit de best geteste oordop met draad. Zeer goed geluid met enerzijds goede detail en anderzijds een mooie bass. Geen toon op de ladder is oververtegenwoordigd of ondervertegenwoordigd.

Voordelen

Prachtig geluid door de 4 drivers

Goede pasvorm met afneembare draad achter oor

Metalen bouw

Met goede microfoon

Nadelen

Oordopjes met draad en audiokabel

Deze oordopjes zijn perfect voor zowel thuisgebruik (om je muziek op de beste kwaliteit te luisteren) als voor muzikanten.

Geluid
Pasvorm
Bouw
Microfoon
Prijs / kwaliteit
4.7

Geluidskwaliteit van OneMelon

De oordopjes voelen zwaar. De prijs van ongeveer 80 euro is niet heel ‘zwaar’. Ik heb meer dan 200 oordopjes in m’n oren gehad en mijn verwachting van oordopjes met draad rond deze prijs is: semi mooi geluid met een juiste balans. Dus geen subwoofergeluid en geen kunstmatige techniek die de zware tonen aandrijven.

En deze OneMelon Waterfall hebben me oprecht positief verrast qua geluid. De oordoppen hebben inderdaad een goede balans waarbij hoog heel goed hoorbaar is, maar niet de andere tonen overschreeuwt. De percussie in je muziek is goed te onderscheiden, terwijl ander geluid niet wegvalt.

🔉

Het geluid van de OneMelon Waterfall is uitzonderlijk goed voor oordopjes van onder de 100 euro (en dan betaal je ook nog eens 20 euro minder).

De zware tonen en de semi-zware tonen komen mooi naar voren en zijn verankerd in het geluid. Ze vloeien dus mooi weg in het geheel van de muziek. Geen subwoofer effect, waar we altijd bang voor zijn als we oordopjes van deze prijsklasse testen. De 4 drivers doen wat dat betreft heel goed hun werk.

Maar misschien wel het belangrijkste zijn de middentonen. Die zorgen dat de muziek een ensamble wordt. Het kan de muziek maken of breken. En in dit geval maakt het de muziek.

We zijn dus heel erg te spreken over de geluidskwaliteit van de OneMelon Waterfall. Als je minder dan 100 euro te besteden hebt en echt goed geluid wilt, kun je zelfs 20 euro zakken en gaan voor de OneMelon Waterfall. Want wow! Dat geluid is echt uitzonderlijk goed voor deze prijs.

Het merk OneMelon

OneMelon is een redelijk nieuw merk op de oordoppenmarkt. En de Waterfall zijn oordopjes die in 2022 zijn uitgebracht. Alles ziet er gelikt uit. De verpakking, het logo, de oordoppen. Alleen wij laten ons niet leiden door het uiterlijk. Wij zijn audiotesters. ­čśÇ

Verpakking en inhoud va de OneMelon Waterfall

Het ziet er allemaal gelikt uit. De handleiding is o.a. in het Nederlands.

Pasvorm

De draad achter het oor is een uitkomst. Het probleem vaak met oordopjes met draad is dat de draad direct aan de oordop hangt en trekt. In dit geval zit de draad juist achter het oor en dat zorgt voor een soort katroleffect.

De oordop zelf is van metaal en voelt robuust en gewichtig aan. En toen ik ze in m’n hand had, dacht ik dat de oordopjes wellicht niet lekker zouden zitten (juist door het gewicht). Maar dat is niet het geval. Eenmaal in het oor valt alles op z’n plek en merk je niet echt dat je de oordopjes in hebt.

De draad is bovendien gevlochten en daardoor liggen ze wat rustiger op de huid (en kunnen ze moeilijk in de knoop raken).

Kabel achter het oor

De kabel van de OneMelon Waterfall is gevlochten en zit achter het oor. Voordelen van een gevlochten kabel t.o.v. een rechte kabel is:

 • Gaat minder snel in de knoop
 • Is veel sterker
 • Ligt prettiger op de huid

De kabel is mooi zwart en goed afgewerkt. De microfoon zit in de kabel in een plastic met metalen behuizinkje.

Je kunt de 2-pinkabel loskoppelen en dus vervangen

Plaats een reactie