Draadloze oordopjes resetten: 3 manieren om je oortjes te fixen

Draadloze oordopjes resetten? Dat kan! En vaak lost het een probleem met de bluetooth oortjes op. Hoe je jouw oortjes reset, dat leren we je in dit artikel.

Earbuds resetten: de drie opties

Voor 99% van alle oordopjes zijn er maar 3 manieren in totaal om de oortjes te resetten. En één van die manieren is het. Meestal moet je gewoon de touchbediening of de knopjes op de oordop zelf ingedrukt houden.

Knopjes of touch ingedrukt houden in het doosje

In dit geval moet je de oordopjes in het doosjes plaatsen en dan het klepje openen. Je drukt de knopjes op de oordopjes net zo lang in tot ze een lichtje geven of afwijkend gaan knipperen. Sommige oordopjes geven een geluidje, maar meestal is het een lichtje.

Soms hebben de oordopjes een touchbediening en soms zijn het knopjes. Maar dat maakt in dit geval niet zo veel uit. Het principe is hetzelfde: de knopjes of touch moet je lang ingedrukt houden terwijl de oordopjes in het doosje zitten.

Daarna kun je de bluetooth oortjes weer normaal verbinden. Het device kent de oordopjes niet meer, omdat de identificatiecode (dat is waaraan de telefoon of laptop de oortjes herkent) in de oordopjes is gewijzigd.

Uit het doosje en knopjes of touch ingedrukt houden

Een andere optie is dat de oordopjes eerst uit het doosje moeten worden gehaald. Daarna hou je de touch of de knopjes op de oordopjes ingedrukt. Je kunt dit met beide oortjes tegelijk doen. Na ongeveer een seconde of 7 zie je lichtjes branden.

Dat betekent dat de factory reset is geslaagd. Let er wel op dat je soms de touch/knopjes bij de eerste keer knipperen nog ingedrukt moet houden. Dat verschilt per oordop.

Je kunt daarna de oortjes in het oplaaddoosje doen, het klepje dichtdoen en daarna de oordopjes eruit halen en weer proberen te verbinden. Ze gaan dan weer in pairing modus en proberen weer te verbinden met een telefoon.

Knopje op de oplaadcase ingedrukt houden

Bij andere oordopjes moet je juist het knopje op de oplaadcase ingedrukt houden. Vaak gaat er dan een lampje ademen of knipperen. Na een tijdje verandert het gedrag van het lampje en dan zijn de oortjes gereset.

Reset oordopjes knopje ingedrukt houden
Soms moet je een knopje op de oplaadcase ingedrukt houden om te resetten

Daarna haal je ze weer uit de case en kun je ze weer gewoon verbinden. Airpods kun je op die manier resetten.

Plaats een reactie