Bluetooth oortjes verbinden niet

Je oordopjes verbinden of koppelen niet via bluetooth met je laptop of telefoon. Irritant! Maar vaak is de oplossing redelijk simpel. Bekijk onze tips.

Oordopjes verbinden niet met laptop of telefoon

Je oordopjes maken geen verbinding met je telefoon of laptop. Wat kan je doen om dat snel op te lossen?

Er zijn 2 mogelijke oorzaken dat je oortjes niet met je laptop verbinden:

 1. Je oordopjes verbinden al met je telefoon (of je iPad) en kunnen maar met 1 device verbonden zijn.
  Oplossing: schakel bluetooth van de telefoon uit en probeer opnieuw te verbinden met laptop.
 2. Je laptop beschikt niet over een goede geluidskaart of bluetoothverbinding.
  Koop een bluetooth usb-adaptortje voor je laptop.

💡

Staan je oordopjes niet in het rijtje met bluetooth verbindingen van je laptop of telefoon? Check dan even of je oortjes niet via bluetooth met je andere device (laptop of telefoon) zijn verbonden.

De bovenstaande tip is de eerste check die je moet doen. Want oordopjes verbinden altijd met het laatst verbonden device. Dat betekent dus dat als je met een ander device wilt verbinden dan bij de laatste verbinding het geval was, je eerst de bluetooth van je andere device moet uitzetten.

Voorbeeld: Je wilt dit keer je oordopjes via bluetooth met je laptop verbinden. De laatste keer waren de oordopjes met je telefoon verbonden. Voordat je de oordopjes aanzet (of het klepje van de oplaadcase opent), moet je de bluetoothverbinding van de telefoon uitzetten. Doe je dat niet en schakel je de oordopjes in? Dan verbinden je oordopjes gewoon weer met je telefoon.

💡

Oordopjes verbinden altijd met het device (laptop of telefoon) waarmee ze het laatst verbonden waren. Wil je niet dat de oordopjes met dat device verbinden? Schakel de bluetooth van dat device dan éérst uit.

Als dat niet lukt, kun je het beste de oordopjes resetten.

Eardopes B6 Pro

Eén oortje werkt niet

Als jouw draadloze oordopjes niet tegelijkertijd werken, dan kun je het beste de oordopjes even in de oplaadcase doen. Je schakelt ze dan namelijk uit en als je de case weer opent, dan gaan de oordopjes opnieuw proberen te connecten. Je haalt ze uit de case en verbindt ze via je bluetoothinstellingen.

Als ze dan verbonden zijn en nog altijd werkt 1 oordopje niet, dan kun je het beste het volgende doen:

Een oordopje werkt niet. Hoe krijg je hem weer aan?

 1. Druk op de knop of touchbediening van de niet werkende oordop

  Gaat de oordop nu weer aan? En speelt hij ook de muziek af?

 2. Voer een factory reset uit

  Je kunt een factory reset uitvoeren door de instructies in de manual van je oordopjes op te volgen. Meestal lost dat het probleem van een niet werkende oordop op.

Hoe zet je oordopjes aan?

Je kunt oordopjes aanzetten door het klepje van de oplaadcase te openen. Zelfs als je de oortjes er nog niet uithaalt, schakelen ze dan vaak al in. Is dat niet het geval? Dan kun je de oordopjes uit de case halen, zodat ze direct inschakelen. Als ze ook dan niet aangaan, dan kun je het beste de knopjes/tochbediening op de oortjes lang ingedrukt houden. Ze schakelen dan in.

Zo verbind je oordopjes via bluetooth met je telefoon of laptop

Je kunt je oortjes via bluetooth op een smartphone/telefoon of met een laptop verbinden. Dat doe je altijd via het bluetoothscherm in je instellingen. We laten je zien hoe het werkt.

Verbinden met laptop

Als je je oortjes met je laptop wilt verbinden, doe je dat via de bluetooth instellingen.

Ga rechtsonderin je taakbalk naar het menu en klik op ‘bluetooth’ zodat het vakje blauw wordt.
Klik daarna met de rechtermuisknop en ‘Ga naar instellingen’
Voeg daarna een bluetoothapparaat (oordopjes dus) toe.

Verbinden met telefoon

Via je telefoon kun je naar de instellingen gaan en kiezen voor verbinding/connectiviteit. Daar kun je kiezen voor ‘bluetooth’ > nieuw apparaat > en kies dan de oordopjes waarmee je wilt verbinden.

Oortjes verbinden met tv

De nieuwere tv’s hebben een bluetoothverbinding. Dat is handig: jij kunt jouw favoriete tv-programma kijken zonder dat anderen het hoeven te horen. Maar hoe verbind je je oordopjes via bluetooth met je tv? Dat gaat redelijk makkelijk.

✔️

Zorg je dat je oordopjes gebruikt die beschikken over volumeregeling? Ik heb eens geprobeerd oordopjes te gebruiken die geen volumeregeling op de oordop zelf had en daar bleef het volume op 100% staan. De volumeregeling van de afstandsbediening werkt namelijk niet als je via bluetooth je geluid hebt verbonden.

Oortjes via bluetooth verbinden via bluetooth:

 1. Ga naar de instellingen
 2. Zoek naar bluetooth of connectie of geluidsinput
 3. Doe de bluetooth van je telefoon en laptop uit (als de oortjes daar ooit mee verbonden waren
  Deze stap gaat vaak fout, namelijk 🙂
 4. Kies bluetooth en zorg dat de oordopjes in pairing modus zijn
 5. Kies je bluetooth oordopjes op de tv en verbind
 6. Je kunt nu tv kijken met de oortjes ingeschakeld

De linker of rechter oordop verbindt niet met mijn telefoon of laptop. Wat nu?

In 9 van de 10 keer is bij dit probleem je oordopje niet kapot. Met de volgende stappen is vaak je probleem opgelost.

 1. Probeer eerst eens de oordop die niet aan gaat met het knopje of met de touch bediening aan te zetten.
 2. Helpt dat niet? Doe dan de oordopjes in de oplaadcase. Klepje dicht (dan worden ze gedisconnect). Doe de bluetooth van je device aan en open het doosje met de oortjes erin weer. Verbind de oortjes en kijk of ze nu wel verbinden en werken.
 3. Mocht nog steeds één van de bluetooth oordopjes niet werken, probeer het dan met een ander device. Zo sluit je namelijk uit dat het aan je device (telefoon of laptop ligt). Als het met een ander device wel werkt, weet je dat het niet aan de oortjes ligt, maar aan het device.
 4. Werkt zelfs dát niet? Voer dan een factory reset uit. Hoe je dat doet, verschilt per oordop. Om erachter te komen, kun je even Googlen. Zoek in Google: “{naam/type van je oordopjes} factory reset”

Plaats een reactie