Beste wekkerradio

Wat is de beste wekkerradio om altijd met het juiste been uit bed te stappen? Dat zochten we voor je uit. Heeft een DAB+ wekkerradio echt de beste geluidskwaliteit? Bekijk onze top 5 en begin je dag voortaan met het beste geluid.

In één oogopslag
Hout

Woodclock

Digitaal

THEROB Digitale wekker

Goedkoop

Thomson CR50

Design

Philips AJ2000

Beste wekkerradio dab+

Een wekkerradio met DAB+ (Digital Audio Broadcasting) is een radio die muziek afspeelt via een digitaal signaal. Het resultaat? Kristalhelder geluid! En geen ruis zoals je dat bij analoge wekkerradio’s had. Stond jij altijd met een humeur op omdat het gekraak van de muziek je een doorn in het oor was? Dat is nu voorbij sinds de komst van een digitale wekkerradio met DAB+.

🔍

’s Ochtends zit je ook vaak in je auto. Bekijk ook eens de beste autoradio’s met DAB en bluetooth.

Een mooie bijkomstigheid is dat je meerdere stations hebt waar je uit kunt kiezen. En de radiozenders beperken zich niet tot de landsgrenzen. Je kunt ook luisteren naar Amerikaanse, Spaanse, Turkse of radiozenders uit andere landen. De mogelijkheden zijn veel groter met digitaal signaal. En dat is interessant!

beste wekkerradio

Heel belangrijk aan een wekker is dat het licht je niet stoort tijdens je slaap. In dat geval zou een wekker een ongewenste wekker zijn. Lampje van goede wekkers zijn rood omdat rood licht geen melatonine afbreekt. Dus als je een wekker wilt die je niet ongevraagd wekt door de lampjes, dan moet je niet voor een wekker met blauw licht gaan.

💡💤

Blauw licht breekt melatonine (slaaphormoon) af. Rood licht heeft geen invloed op je melatonine. Wij hebben tijdens onze test dus met name gefocust op wekkers met rood licht.

Verder belangrijk aan een wekker:

  • Goed geluid
  • Makkelijk om in te stellen
  • Mooie vormgeving en design
  • DAB+ is een plus
  • Geen storend licht

1

Philips AJ2000

Digitaal | Rode lichtjes die geen slaaphormoon afbreken | Beste prijs kwaliteit

Deze wekker van Phillips is mooi gedesignd. Simplistisch en functioneel. De kleuren van de digitale tijd is oranje, zodat je slaaphormoon niet (door blauw licht) wordt afgebroken.

De wekker heeft 2 wekkerstanden. Daarmee kun je bijvoorbeeld om 8:00 uur een wekker zetten en om 10:00 uur. Aan weerszijden zitten draaiknoppen. Eén voor het volume en één voor de tuner. Het beeldscherm fungeert ook als spiegel.

Audiotester

Geluid
Opties
Bediening
Prijs / kwaliteit
4.5

2

Lenco CR-620BU

Beste wekkerradio met DAB+

Simpel in gebruik | DAB | Nederlandse bediening

Dit is niet alleen een leuk kubusje op je nachtkastje. Maar toegegeven: het design is leuk en speels. Maar uiterlijk draagt alleen maar bij tijdens de eerste indruk. En die hebben we nu gehad: die is positief.

Onder de motorkap van deze wekkerradio krijg je namelijk een DAB+ radio, verbluffend goed geluid en je bent gegarandeerd van goed ontvangst. Tijdens het testen in mijn slaapkamer (waar ik om de een of andere reden met een telefoon of radio nóóit ontvangst heb) had ik kraakhelder ontvangst! En dat komt waarschijnlijk door de uitklapbare antenne die achter de wekker verstopt zit.

Er is met deze wekker een wereld voor me open gegaan. Ik hou veel van muziek uit Zuid Amerika en ik heb deze wekker gewoon ingesteld op de radiozender Tropicana (La más bacana). Elke ochtend sta ik nu vrolijk op met een exotisch tintje. Kortom: je kunt dus muziek luisteren over heel de wereld. En dat is ideaal!

De snoozefunctie is wat opmerkelijk. Intuïtief druk ik op de knop bovenop. Maar blijkbaar moet je draaien aan de draaiknop en dan je snoozetijd instellen. Alleen dan ben ik alweer wakker. Ook goed: if you snooze you lose, vertelde een wijs man mij ooit.

Geluid
Opties
Bediening
Prijs / kwaliteit
4.6

Beste digitale wekker

Het handige aan een digitale wekker is dat de tijd in cijfers staat aangegeven. Het voordeel is dat je daardoor in één oogopslag ziet hoe laat het is. Bij de oude analoge wekkers met wijzers was dat wel anders.

Een nadeel is wel dat je wekker ’s nachts licht geeft. En wil jij ’s nachts worden herinnerd aan de tijd? Nee, ’s nachts is juist het moment dat je even niet aan de tijd hoeft te denken. Gelukkig kun je bij veel wekkers instellen dat ze vanaf een bepaalde tijd geen licht meer geven. Handig!”

3

WoodClock original

Duidelijke digitale cijfers | Draadloos je telefoon opladen | Batterij of netstroom

Deze wekker lijkt op een mysterieus blok hout in je slaapkamer. En ondoorgrondelijke voorwerpen passen natuurlijk perfect in de slaapkamer. Maar het is zoveel meer dan een blok hout. Het is een wekkerradio. En niet zomaar één!

De wekker heeft grappige extra opties zoals een draadloze oplader bovenop de wekker. Als je de tijd uitschakelt, zie je nergens een beeldschermpje. Je ziet dan alleen het blok hout. Pas als je aangeeft dat de tijd zichtbaar moet zijn, zie je door het hout heen de tijd. Leuk design dus!

Het geluid voldoet aan de verwachtingen. Niet zo goed als bepaalde bluetooth speakers die we hebben getest, maar daarmee kun je weer niet gewekt worden.

Je kunt instellen dat de wekker pas licht geeft en de tijd weergeeft als er geluid in de kamer is. Dat is handig, want een van de grootste irritaties van wekkers is het licht dat uit zo’n apparaat komt. Daar heb je bij deze wekker dus geen last van.

Geluid
Functies
Bediening
Prijs / kwaliteit
4.6

Beste wekker geluid

Veel mensen willen helemaal niet door een hippe radio-dj gewekt worden. Daarom zie je steeds meer wekkers met andere geluiden. Denk aan natuurgeluiden zoals een waterval. Onze levens zit al vol met allerlei moetjes. Waarom tijdens het éérste moment van bewustzijn ook nog eens door een snelle dj een paar snelle grappen om de oren krijgen? Je kunt dan veel beter naar een waterval luisteren.

Overigens zijn er ook veel wekkers die je met licht proberen te wekken. Denk aan Phillips Wakeup Light. Dat werkt erg goed. Want je licht breekt je melatonine af. En dat is uiteraard het slaaphormoon. Dat is ook de reden dat je van zonlicht wakker wordt. De rijkdom van het hebben van de zon, is dat niet genoeg? Waarom zouden we eigenlijk een lamp moeten kopen om zonlicht na te bootsen? Kun je niet gewoon je gordijn op een kiertje doen? Tja. Voor alles is iets te zeggen.

Wekkerradio goede geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van een wekker is belangrijk. Ik ben een fijnproever als het om geluid gaat, maar ik snap dat je van een wekker niet het beste geluid kunt verwachten. Wel verwacht ik dat het geluid niet te veel schelle (hoge) tonen heeft. Dat is namelijk vaak de neiging van goedkoop geproduceerde of kleine geluidsapparaatjes.

Tijdens deze test ben ik echt mega streng geweest op het geluid. Als het geluid mooi vol klinkt en geen scherpe randjes heeft, dan ben ik tevreden.

Want juist als ik ’s ochtends gewekt word, dan erger ik me nóg meer aan scherpe randjes van geluid. En jij waarschijnlijk ook. Kortom: alle wekkers uit deze tekst hebben mooi rond geluid en er zitten geen scherpe randjes aan.

4

Pure – Siesta S6 DAB+

Wekkerradio

Ruisvrij wakker worden | Luisterend naar jouw favoriete muziek | Fijn wakker worden met goed geluid

Deze klokradio is een unicum. De compacte wekker heeft diverse functies en beschikt over goede geluidskwaliteit. Gaat de wekker af, dan zal het geluid er ruisvrij uitkomen. Doordat de wekkerradio bluetooth bevat, kun je jouw eigen muziek koppelen aan de radio. Je kunt dus gewekt worden door jouw favoriete muziek.

Andere leuke bijkomstigheden bij deze wekker zijn:

Digitaal scherm
Het digitale scherm zorgt ervoor dat je de tijd gemakkelijk kunt zien, en de wekker op de minuut nauwkeurig kunt instellen.

Dimbaar display
Wil je graag de tijd ook ’s nachts duidelijk kunnen lezen, dan kun je de felheid van het licht hoog laten staan. Slaap je liever met weinig licht in je kamer? Dan kun je het display-licht ook dimmen!

4 wek-tijden
Je kunt 4 wek-tijden tegelijk instellen. Moet je de ene dag eerder opstaan dan de andere? Dan hoef je niet iedere keer opnieuw je wekker in te stellen.

Wereldontvanger
Je kunt muziekzenders van verschillende plekken ontvangen.

Geluid
Opties
Bediening
Prijs / kwaliteit
4.6

Beste wekkerradio met bluetooth

Een wekkerradio met bluetooth is handig! Je kunt de wekker dan gebruiken als bluetooth speaker en je kunt dus gewekt worden met jouw favoriete playlist of liedje.

Ja, je kunt dus met een specifiek liedje gewekt worden. Dat is handig als één specifiek liedje jou een garantie geeft voor een topdag! Is het misschien ‘The final countdown’? Of misschien ‘The eye of the tiger’? Het kan allemaal!

5

THEROB Digitale wekker

Beste wekkerradio met bluetooth

Spiegel | Makkelijk | bluetooth

Deze bluetoothwekker verbind je makkelijk met je telefoon. Je kunt zelf bepalen met welk liedje (bijvoorbeeld in Spotify) je gewekt wilt worden. Let er dan wel op dat je jouw telefoon niet op vliegtuigmodus kunt zetten in de nacht.

Daarnaast heeft deze wekker ook de optie voor het invoeren van een USB Flash Drive. Zet je hier jouw muziek op, dan speelt de wekkerradio het voor je af. En dat is weer handig als je wél liever je telefoon op vliegtuigmodus zet in de nacht.

Het scherm kan ook functioneren als spiegel, wat deze wekker een extra strakke uitstraling geeft. De wekker is zowel verkrijgbaar in wit als in zwart. 

Geluid
Opties
Bediening
Prijs / kwaliteit
4.6

Goede wekkerradios

Een aantal punten maakt een wekkerradio goed. En we testen de wekkers op die punten. Goed geluid vinden we heel belangrijk. Maar daarnaast moet alles makkelijk en intuïtief zijn in te stellen. In je slaapkamer moet de wekker ook een beetje leuk eruit zien. En sinds DAB+ vinden we het een mooie plus als die functie op de wekker zit. Bovendien testen we ook op het licht dat het apparaat geeft. Rood licht heeft onze voorkeur omdat dat geen melatonine afbreekt. Melatonine is het slaaphormoon dat je moe maakt.

6

Thomson CR50

Fm-wekker | Super voordelig | Dual alarm functie | Led-scherm

Dit is de goedkoopste wekker die we acceptabel vinden qua geluid en qua functies. Ik denk echt dat deze wekkers onder de productieprijs verkocht worden. Maar ze worden al een aantal jaren verkocht. Dus daar kan je je voordeel mee doen.

Alle basisfuncties zitten op deze wekker. Een prima geluid, een makkelijke interface, digitaal weergegeven tijd en redelijk simpele instellingen. Aan beide kanten zit een luidsprekertje. Verder is het design prima en de wekker kan tegen een stootje.

Geluid
Opties
Bediening
Prijs / kwaliteit
4.4

Veel gestelde vragen over wekkers

Bekijk de meest gestelde vragen over de beste wekkerradio’s.

Wat is een DAB+ wekkerradio?

Een DAB+ wekkerradio is een wekker met digitale radio. DAB staat voor Digitale Audio Broadcasting. Je kunt hierdoor uit meerdere radiozenders kiezen en het geluid is ruisvrij.

Waar kan ik een wekkerradio kopen?

Je kunt online een wekkerradio kopen via bijv. Bol en Coolblue. Maar je kunt ook bij bijvoorbeeld Blokker een wekkerradio kopen. Soms heeft de Action ook goede wekkerradio’s.

Wat zijn de beste wekkers?

De Lenco CR-620BU is wat ons betreft de beste wekkerradio. Die heeft namelijk DAB+ met goede geluidskwaliteit en bluetooth ontvanger. Door het digitale scherm kun je gemakkelijk zien hoe laat het is, en door de DAB+ ontvanger kun je uit meerdere radiostations kiezen.

Welke wekkerradio kan ik het beste kopen?

De beste wekkerradio die je kunt kopen is de Lenco CR-620BU, de Trevi RC80D2, de WoodClock original, de Pure- Siesta S6,THEROB Digitale wekker, of de Denver CR-420. Deze wekkers zijn allemaal prettig in gebruik, de tijd is gemakkelijk te lezen, ze spelen de muziek waar jij het liefst door wakker gemaakt wilt worden, en ze wekken jou ook nog eens op het door jou ingestelde moment!

Plaats een reactie