Beste soundbar met subwoofer

Een soundbar koop je om beter geluid op je tv te krijgen. Om goede lage tonen te krijgen kun je het beste een soundbar met subwoofer nemen. Zo krijg je een extra mooie beleving tijdens het tv kijken of het luisteren van muziek. Nét alsof je in de bioscoop zit.

Sommige mensen vinden het geluid van een tv te plat. De tv is plat en daarmee het geluid ook. Een soundbar met een subwoofer maakt van je tv (die als een leeuwenwelpje klinkt) een brulleeuw die de kamer door dreunt. Alleen de soundbars met woofers zijn er in alle vormen en maten. En je kunt ze niet allemaal testen. Geen zorgen: wij hebben ze voor je getest. Bekijk de resultaten in deze review.

Wat is een 2.1- 5.1- of 9.1 soundbar?

Als je een soundbar met subwoofer wilt, moet je gaan voor een 2.1 bar, een 5.1 soundbar of een 9.1 soundbar. Waarom? Omdat er een 1 na de punt komt. Het getal na de punt staat voor de subwoofer. Dus een 2.1 heeft een subwoofer en een 2.0 heeft geen subwoofer.

soundbar met subwoofer infographic 2.1 of 2.0
Een ‘1’ na de punt, betekent dat er een subwoofer bij zit.

Soundbar met losse of ingebouwde subwoofer?

Je kunt een soundbar met een losse of ingebouwde woofer kopen. Bij een losse subwoofer kun je kiezen tussen een draadloze en een bekabelde subwoofer.

Een soundbar met losse subwoofer is dus tweedelig, waar een soundbar met ingebouwde subwoofer compacter is. En gemakkelijker te plaatsen.

De keuze tussen een soundbar met ingebouwde of losse subwoofer is sterk afhankelijk van je voorliefde voor diepe bastonen. Een soundbar met een losse subwoofer, maakt deze beleving nog intenser.

🔍

Audiotester heeft de voordelen van beide opties overzichtelijk en puntsgewijs voor je op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk je keuze kunt maken.

Voordelen losse woofer

Met een externe subwoofer heb je altijd een betere geluidsbeleving met meer lage tonen.

  • Het geluid met een losse subwoofer is kwalitatief beter dan met een ingebouwde subwoofer.
    Dit is voornamelijk van belang als je een fan bent van mooie volle lage tonen.
  • Je bepaalt zelf de balans: met de subwoofer kun je de bas verstellen.
  • Een soundbar met subwoofer is ook goed geschikt voor muziek luisteren in huis. Let er alleen wel op dat je tv beschikt over bluetooth.
  • Bekabeld of zonder kabel (tussen subwoofer en tv)
  • De soundbars met subwoofers hebben vaak ook surround sound.

Bekabeld: woofer met draad

Subwoofers met een kabel hoef je uiteraard niet op te laden. Dat is handig. Maar we hebben het eigenlijk niet zozeer over de stroomkabel. Het gaat in dit geval meer over de overdracht van het geluid. Dat signaal kan met bluetooth of met een kabel worden overgebracht naar de subwoofer.

“Een bekabelde subwoofer. Dat is toch heel logisch?” Ja dat zou je denken, maar subwoofers worden toch echt steeds vaker draadloos.

Draadloos: woofer via bluetooth

Een draadloze subwoofer is praktischer. Je zit niet met al die draden en je kan makkelijker schoonmaken om de subwoofer heen. En bedenk je eens dat je de subwoofer kan neerzetten waar je wilt.

💡

Een draadloze subwoofer heeft een draad. De woofer moet namelijk in het stopcontact. “Huh! Maar dan is het toch niet draadloos?” Ik hoor het je denken. Maar het gaat juist om het signaal van het geluid: die wordt via bluetooth verstuurd naar de woofer.

En het voordeel is dat je de subwoofer overal kunt zetten: bijvoorbeeld naast of onder je bank.

Voordelen ingebouwde woofer

Sommige soundbars hebben de subwoofer ingebouwd in de bar zelf. Dat scheelt een hoop ruimte, maar het gaat wel ten kosten van de kwaliteit.

Top 5 beste soundbar met subwoofer

Bekijk onze top 5 soundbars met goede bass. We kijken naar de kwaliteit van de subwoofer, het algemene geluid en natuurlijk de prijs/kwaliteit. Daaruit is deze koopgids ontstaan.

1. JBL Bar 5.1

Fanstastisch geluid | Draadloze speakers | Beste prijs kwaliteit | Handig oplaadsysteem

Deze JBL 5.1 is wat ons betreft de beste soundbar. De speakertjes zijn draadloos en kun je waar je maar wilt in je kamer zetten. Zijn ze leeg? Dan klik je ze gewoon op de soundbar zelf. Ze laden op en daarna kun je ze weer op de surround positie zetten. Geniaal!

De subwoofer zet je geluid kracht bij, maar verpest het geluid niet (zoals we dat soms meemaken bij andere subwoofers en soundbars). Je houdt echt mooi gebalanceerd geluid. De sub staat op rubberen zachte isolatiepootjes waardoor je vloer niet als klankkast fungeert. Dat scheelt weer voor je buren én je geluid blijft mooi. Over deze soundbar is écht goed nagedacht.

Eén nadeel is wat ons betreft dat je de soundbar niet met een equalizer kunt instellen. Je kunt dus niet zelf bepalen dat de middentonen of de hoge tonen iets lager of hoger moeten. De bass is natuurlijk in te stellen met de subwoofer. Maar de hogere tonen krijgen we tijdens het testen niet aangepast.

Met een JBL Bar 5.1 ben je verzekerd van een ruimtelijke surround ervaring. Hij is slank, draadloos én je hebt geen extra luidsprekers of kabels nodig. De meegeleverde subwoofer zorgt voor een extra krachtige bas.

Audiotester

Geluid
Subwoofer
Functies
4.6

2. Samsung HW-Q70T

98 cm breed | Megagoed geluid | Prachtige lage tonen

Deze soundbar heeft verbluffend mooi geluid. Hoge tonen vallen niet in het niet door de sub en de lage tonen klinken prachtig vol. Je kunt zelf het volume van de subwoofer onafhankelijk instellen. En daardoor bepaal jij hoe de soundbar in z’n geheel klinkt.

Heb je een Samsung tv met Q Symphony? Dan klinkt het geluid nog rijker en heb je in een paar tellen een echte surroundervaring. Installatie is ook een fluitje van een cent.

Zitten er ook nadelen aan deze soundbar? Ja, maar geen directe nadelen. Meer randzaken. Denk aan de Nederlandse handleiding: die ontbreekt. Misschien vond Samsung Nederland een te kleine markt om de handleiding voor te vertalen. De afstandsbediening kregen we wat moeilijk open om een batterij in te plaatsen. Ook een nadeel dus. Maar zoals je ziet: we moeten spijkers op laag water zoeken om nadelen te vinden. Dit is echt in alles een topsoundbar met woofer.

Audiotester

Geluid
Subwoofer
Functies
4.5

3. JBL Bar 9.1

Extreem goed geluid | Ook voor muziek | Oplaadsysteem boxjes

Met deze JBL 9.1 gaan we naar het duurdere segment soundbars. De soundbar gaat richting de duizend euro, maar wij vinden hem gelijkwaardig aan veel soundbars van 200 á 300 euro meer. Het geluid is goed en de bass is fenomenaal. De onderburen van Audiotester weten inmiddels ook dat we deze set testen.

De bass zetten we meestal op standje 3 van de 5. Voor een film is dat soms iets te veel van het goede. We zetten hem dan ergens halverwege op 2/5, maar voor voor een muziek is die eerstgenoemde stand ideaal. De surround/Atmos ervaring is uitstekend. Je begeeft als het ware in een soort audiobubbel waar het geluid je van alle kanten op hoge kwaliteit en op gemoedelijke wijze om de oren wordt geslagen.

En dat is logisch: met geluid van 9 kanten heb je een ware bioskoopervaring. Een home cinema. De boxjes zijn afzonderlijk op de soundbar op te laden. In feite is de soundbar dus het moederstation.

Een groot voordeel is dat vrijwel alles van dit systeem draadloos is. Ook de subwoofer.

Audiotester

Geluid
Subwoofer
Functies
4.5

4. Samsung HW-Q600A

Topsubwoofer | Game modus | Beste prijs kwaliteit | Toffe Tap functie

Deze soundbar van 98cm zorgt voor prachtige midden en hoge tonen. De subwoofer die je bij deze soundbar krijgt, zorgt voor het fundament van je geluid.

Daarbij zitten er wat toffe features aan deze set: denk aan de tap functie. Je tikt je telefoon op deze soundbar en hij speelt het nummer dat je via Spotify luistert af op de soundbar. Dat maakt deze soundbar zeer geschikt voor het luisteren naar muziek.

Audiotester

Geluid
Subwoofer
Functies
4.5

5. LG DSN4 Soundbar

Goedkope soundbar | Met soundbar | Beste prijs kwaliteit

Deze LG soundbar is de goedkoopste uit dit rijtje. Voor een soundbar met woofer is dit echt een uitzonderlijke prijs: onder de 200 euro.

Maar merk je dat terug in het geluid? Ja en nee. Ja, omdat het geluid niet één geheel vormt zoals bij de duurdere versies (zoals de nummer 1 in deze lijst). En nee, je merkt niets van de lage prijs, omdat je nogsteeds flink wat lage tonen krijgt met de subwoofer voor de prijs die je betaalt.

Bovendien is de subwoofer draadloos! Dat verbaasde ons tijdens het eerste gebruik. Verbinden kan via bluetooth. En dat scheelt weer draden. Verder beschikt deze set alleen over een soundbar. Niet over afzonderlijke boxen.

Audiotester

Geluid
Subwoofer
Functies
4

Is een subwoofer nodig bij een soundbar?

Nee. Een soundbar kun je gebruiken met of zonder subwoofer. Met subwoofer zorg je voor meer lage tonen. Dat geeft meer fundament voor je geluid. Maar als je een goed gebalanceerd geluid wilt, kun je het beste de subwoofer niet te ver opendraaien.

Wat is beter soundbar of boxen?

Een soundbar is beter om te gebruiken met je tv. Boxen zijn lastiger bij je tv te plaatsen door de vorm. Ook willen veel mensen een flinke bass bij de tv, bijvoorbeeld tijdens het kijken naar films. Dat heb je meer met een soundbar met subwoofer.

Plaats een reactie