Beste oordopjes voor iPhone

Hoe koop je de beste oordopjes als je ze wilt gaan gebruiken met je iPhone? Sommige oortjes hebben namelijk extra functies met je iPhone. Denk aan GPS, een mooie pop-up en gemakkelijke bediening. Maar niet alle oordopjes hebben deze extra functionaliteiten. Voor je het weet koop je een set oordoppen die niet deze functies hebben. Lees onze review en zorg dat je de beste draadloze oortjes voor je iPhone koopt.

Draadloze oordopjes iPhone

De meest bekende oordopjes van Apple zijn de Airpods. Maar je hoeft geen oordopjes van Apple te kopen om draadloos muziek te kunnen luisteren met je iPhone.

Liever een oordop mét draad voor je iPhone? Bekijk dan de beste oordopjes voor iPhone met draad.

Om te beginnen: een iPhone kan met alle bluetooth oordopjes verbinden. Veel mensen met een iPhone vragen zich bij de aankoop van oordopjes af: ‘werken deze ook met een iPhone?’ Ons antwoord: als er een bluetooth verbinding op je oortjes zit, dan verbinden ze met je iPhone.

Dit soort in ear oordopjes verbinden prima met een iPhone.

Wel zijn er een aantal functies die sommige oordopjes bieden tijdens het gebruik met je iPhone. En hoewel die functies niet zo interessant zijn (wat ons betreft), zijn ze wel heel populair. Denk aan:

  • Een mooi vormgegeven pop up tijdens het verbinden
  • GPS locatie tracking

Het zijn twee functies die wat ons betreft niet veel bijdragen aan het gebruik. De pop up zorgt voor een mooie interface als je oordopjes van Apple verbindt. Oordopjes van Apple zijn uiteraard de Airpods of de Beats by Dre (dat merk is door Apple gekocht). De GPS-functie betekent niet zozeer dat er GPS in de oordopjes zit. Je iPhone beschikt over iOS. En die registreert het laatste moment dat de oordopjes waren verbonden met je iPhone. Ben je ze kwijt geraakt? Dan kun je zien waar je voor het laatst connectie had met de oordopjes.

Oordopjes iPhone met draad: Lightning

Voorheen hadden Apple oortjes gewoon een 3.5 audio jack. Dat is zo’n ouderwets audiokabeltje. Maar nu is Apple met de iPhone overgestapt op oortjes met een lightning kabel. Daardoor heeft je telefoon één opening (die van de audiokabel) minder. En dat is op zich handig (in elk gat kan immers zand of ander vuil terecht komen).

Heb je een iPhone 7 of nieuwer? Dan heb je geen audiokabel ingang meer. Maar geen zorgen. Je kunt dan een verlengstukje kopen (zodat je je oordopjes met audiokabel alsnog kunt verbinden) of je koopt oordopjes met een lightning-aansluiting.

Apple oortjes goedkoop

Er bestaan wel goedkopere varianten van Apple oordopjes. Maar let op dat het dan niet écht Apple oordopjes zijn. In China staat het vol met fabriekjes die deze kabels produceren. Maar de kwaliteit is dan niet gegarandeerd. Of beter gezegd: vaak gaan die kabeltjes stuk binnen een maand of 3.

En zo is dat ook met oordopjes. Goedkope oordopjes zijn vaak niet de originele oordopjes van Apple. Je kunt dan veel beter de oordopjes kopen van een ander merk. Die oordopjes zijn veel beter. Logisch want dat is dan een oordop van een ander merk. Een oordopjesmerk heeft een testafdeling, developmentafdeling etc. etc. Zij staan dan veel meer voor de kwaliteit, dan bij een fabriekje dat een een imitatieoordop maakt.

Kortom: koop gewoon een oordopje van een merk.

Top 5 beste oortjes iPhone

Bekijk onze top 5 oordopjes van Apple voor je iPhone. Zowel Airpods als oortjes van andere merken hebben we in onze lijst gezet. Want het zijn zeker niet alleen Airpods die we als beste hebben getest.

Airpods Pro

Audiotester

Geluid
Microfoon
Pasvorm

Beoordeling

Het mooie aan de Airpods is dat je met jouw iPhone allerlei extra features krijgt. Denk aan de mooie pop-up als je het klepje van de Airpods opent. Maar ook de GPS-functie (waarmee je kunt zien waar je Airpods de laatste keer verbonden was met je telefoon).

De Airpods Pro hebben ovalen ear tips. Daarmee passen de oordopjes nog beter in je oor. Een goede afsluiting is weer heel belangrijk voor de active noise cancelling. Er mag natuurlijk geen ‘lek’ zitten in de afsluiting, waardoor het omgevingsgeluid alsnog in je oor binnenkomt.

Het geluid van de Airpods Pro is meer gericht op de lage tonen. Veel bass. En dat kan extra goed worden overgebracht, nu de Airpods echte in ears zijn met een silliconen ear tip. De zware tonen komen perfect door. Ook de microfoon is top. Je kunt deze oordoppen gerust op je Mac gebruiken voor het videobellen.

4.5

Er zijn ook goede alternatieven voor Airpods. Vaak staren iPhone eigenaren zich blind op accessoires van Apple. Maar dat is ten onrechte, wat ons betreft. Er zijn veel oordopjes op de markt die voor veel minder geld nagenoeg dezelfde kwaliteit leveren. En alle bluetooth oordopjes kun je gewoon verbinden met je iPhone.

SoundPEATS TrueAir2

Audiotester

Geluid
Microfoon
Pasvorm

Beoordeling

Dit zijn oordopjes die niet door Apple zijn gemaakt, maar ze zijn qua geluid even goed. Ook het materiaal voelt zeer premium. Sterker nog: deze TrueAir2 zijn gemaakt van mat plastic. De Airpods zijn van glanzend plastic gemaakt. Maar dat glijdt te veel in je hand (wat ons betreft). Deze oordopjes geven je veel meer grip bij het uit het doosje halen en in je oor plaatsen.

Over het geluid waren we enorm verbaasd. Positief verbaasd. Dit geluid doet letterlijk niet onder aan de Airpods. Precies hetzelfde aantal lage tonen. Dezelfde diepgang. Ongelofelijk maar waar: deze oordopjes zijn 70 euro goedkoper, maar het geluid is van dezelfde kwaliteit. Wees maar blij dat je ons adviesartikel hebt gelezen 😀

4.5

Airpods zijn in feite de eerste optie voor veel iPhonegebruikers. Dat doet Apple knap: heb je een telefoon van Apple, dan kopen mensen vaak alles van Apple want “dan sluit het maar mooi op elkaar aan”.

En hoewel Apple van alles probeert om hun eigen oordopjes voor te trekken, mogen ze geen andere oordopjes uitsluiten van hun devices. Dat zou ook niet inclusief genoeg zijn voor een grote corporate, toch?

Gelukkig is Apple heel inclusief en kun je alle oordopjes met Bluetooth aansluiten op een iPhone. Maar de Airpods (de draadloze oordopjes van Apple zelf): hoe goed zijn die nu eigenlijk? Nou, wel goed genoeg om in dit rijtje te plaatsen. Maar zoals je ziet zetten we de Airpods 2 niet bovenaan dit lijstje.

Airpods 2

Audiotester

Geluid
Microfoon
Pasvorm

Beoordeling

Dit is de tweede versie van de Airpods die Apple uitbracht. En het grootste voordeel waren een aantal extra features. Denk aan draadloos opladen.

Maar gek genoeg bleef de pasvorm van deze oordopjes identiek aan de eerder uitgebrachte Airpods 1. Qua pasvorm weinig nieuws, dus. Maar het was weldegelijk een upgrade. Al was het maar voor de vernieuwde chipset die in de oordop was geplaatst. Dat maakt de oordopjes sneller en minder foutgevoelig. concreter gezegd: de oordopjes vallen minder vaak weg en ze verbinden veel sneller.

De microfoon van deze Airpods 2 blijft uniek voor draadloze oordopjes. Het voordeel is natuurlijk dat de oordopjes een steeltje hebben. Dat zorgt in beginsel ervoor dat de microfoon iets beter gepositioneerd is bij de mond. En dat geeft deze oordopjes qua microfoon al een voorsprong in opnamekwaliteit. Deze oortjes zijn dus prima geschikt voor bellen en videovergaderen.

4.3

Als je oordopjes gaat gebruiken voor het sporten, kun je beter geen Airpods of normale oordopjes kopen. Er zijn oordopjes die speciaal gemaakt zijn voor het sporten. Ze hebben extra ondersteuning in het oor. Handig, want zo blijven de oordopjes onder de extreme omstandigheden (tijdens het rennen) zitten.

Beats Powerbeats3

Audiotester

Geluid
Microfoon
Pasvorm

Beoordeling

De PowerBeats3 zijn in feite Airpods in een ander jasje. Want Apple heeft een aantal jaar geleden het merk Beats gekocht.

Dat zorgt ervoor dat je met deze oordopjes ook alle features krijgt die je ook bij Airpods krijgt. Denk aan de pop-up die je ziet op je iPhone. Maar ook de GPS-functie: je kunt zien waar de oordopjes het laatst waren verbonden met je iPhone.

Maar ook de pasvorm van deze oordopjes zijn super goed. Ze hangen als het ware achter je oorschelp waardoor ze onmogelijk uit kunnen vallen. Dat maakt ze minder esthetisch, maar wel nog functioneler.

Deze oordopjes zijn minder geschikt voor dagelijks gebruik, maar geschikter voor sporten.

4.3

Eardopes B6 pro

Audiotester

Geluid
Microfoon
Pasvorm

Beoordeling

Eardopes B6 pro

Deze Eardopes B6 pro oordopjes zijn in-ear oordopjes. Ze gaan dus in je gehoorgang. Het voordeel is: beter geluidsoverdracht. Het nadeel is dat je jezelf wat minder goed hoort tijdens het bellen. Maar je kunt deze oordoppen ook aan één kant dragen. Dus alleen het linker oordopje of het rechter oordopje indoen.

Deze Eardopes B6 pro steken in een aantal opzichten met kop en schouders boven de concurrentie uit. Denk aan de batterij van 1000 mAh! Dat is uitzonderlijk als je bedenkt dat het gemiddelde ongeveer 450 mAh is. Je kunt 8 uur lang muziek luisteren zonder dat je de oordopjes oplaadt. Een krachtpatser dus.

Ook is deze oordop door een aantal reviewers als beste getest qua geluid en qua microfoon. Dat maakt deze oordop een prima all round oordop die je voor zowel je vakantie als tijdens het sporten óf tijdens het thuiswerken en videovergaderen kunt gebruiken. Een prima keuze die we in dit rijtje met beste oordopjes voor je iPhone niet wilden uitsluiten.

4.7

Oordopjes iPhone met lightning draad

Als je graag oortjes voor je iPhone koopt mét draad, dan zijn er ook genoeg opties. Alleen niet alle opties zijn even goed.

Hou rekening met de volgende aspecten als je oordopjes met draad koopt voor je iPhone.

  • Heeft jouw iPhone een lightning ingang? Dat is de opening waar de kabel ingaat. Die is anders dan bij veel andere fabrikanten. Omdat deze ingang dus afwijkt (Apple doet het natuurlijk graag allemaal een beetje anders) heb je 2 opties bij het kopen van oortjes voor je iPhone:
    • Gebruik een opzetstukje (te koop op Bol) die je lightning opening verandert in een audio 3.5 audiojack (je weet wel: zo’n audio ingang). Nu kun je elke gewenste oordop aansluiten op je iPhone!
    • Of koop een oordop met een lightning (via Bol) kabel aansluiting

Bekijk ook onze lijst met beste oordopjes met draad.

Plaats een reactie