Beste oortjes Aliexpress

Via Aliexpress kan je goedkope oordopjes kopen. Maar zijn oordopjes uit China wel goed? Uit onze test blijkt: meestal zijn ze slecht en soms zijn ze fantastisch! Bekijk onze test en kom erachter welke draadloze oortjes van Aliexpress je het beste kunt kopen. En (misschien nog wel belangrijker): je zorgt ervoor dat je geen miskoop doet.

Een aantal merken komen bij Aliexpress steeds naar voren. Het zijn merken die we in West-Europa niet zozeer als A-merken bestempelen. Denk aan QCY, MPOW, SoundPEATS, Haylou en meer. Laten we dat voor het gemak maar de B-merken noemen.

Beste oordopjes Aliexpress oortjes bluetooth draadloos
Een greep uit de oordopjes die we voor de meest recente update van dit artikel hebben gekocht op Aliexpress om te testen.

Daarnaast zijn er nog een hoop oordopjes die helemaal geen merknaam hebben. Denk aan de F9 TWS die we hebben getest. Op de doos is geen enkele merknaam te vinden en als je ze in je hand hebt, dan voelen ze zó licht, dat je je afvraagt of er überhaupt geluid uit gaat komen. Maar het zal je verbazen: de oordopjes werken! En ze klinken beter dan 6 euro.

Dit is de F9 TWS die we voor 6 euro kochten op Aliexpress

Maar omdat wij die merken hier niet kennen, betekent het niet dat het slechte oordoppen zijn. En voordat we ze getest hebben, kunnen we ook niet oordelen. We hebben meer dan 20 van dit soort oordopjes op Alie gekocht en getest.

Over het kopen bij Aliexpress

Er zijn zoveel misvattingen over Aliexpress. Mensen in Nederland denken vaak dat het een webshop is. Een verkoper. Maar dat is niet het geval.

Ja, je kunt producten kopen op Aliexpress. Maar dat maakt het niet direct een webshop. Het is veel meer een platform. Een plek waar koper en verkoper samenkomen. De stelling “oordopjes van Aliexpress zijn slecht” is dus onjuist.

💡

Aliexpress maakt het mogelijk dat merken zelf (dus fabrikanten) van oordopjes hun producten direct via het platform kunnen aanbieden. Je koopt dus niet van Alie. Je koopt van de verkoper die via Aliexpress verkoopt. De kwaliteit hoeft dus helemaal niet slecht te zijn.

En dat laatste hebben we gemerkt. Sommige oordopjes van Aliexpress zijn heel goed. Eigenlijk zit er maar 1 nadeel aan het kopen via Alie. En dat is het feit dat je niet de standaard rechten hebt zoals het herroepingsrecht. Aan de andere kant: oordopjes die je in de EU koopt, kun je ook niet terugsturen.

Draadloze oortjes Aliexpress

Als je oordopjes zonder draad wilt kopen, dan is er genoeg keuze op Alie. Maar ook hier geldt: zorg dat je de juiste koopt. We hebben een stuk of 20 versies getest en er zit een hoop meuk bij. Een aantal springen er écht met kop en schouders tussenuit.

Opvallend is dat de bluetooth oortjes op Aliexpress die een echt merk achter zich hebben, veel beter zijn dan andere versies.

Haylou X1 met ANC

Met ANC | Zeer goed geluid | Beste prijs kwaliteit

Deze Haylou X1 heeft ANC: active noise cancelling. En dat was voor ons direct het moment om eens te checken of er oordopjes uit China bestaan waarbij de ANC écht werkt. En (lang verhaal kort) het werkt supergoed!

Ik zelf heb verschillende oordopjes getest van 200 euro plus en deze ANC doet niet giga veel onder aan die noise cancelling. Met één druk op de oordop schakel je de functie in. Als je in de auto zit, dan verdwijnt vrijwel direct alle omgevingsgeluid. Handig!

Het geluid is ook uitmuntend. Vergelijkbaar met een A-merk van rond de 100 euro.

Geluid
Microfoon
Prijs/kwaliteit
4.7

QCY T7 & T12 oordopjes

Zowel de QCY T7 als de QCY T12 vinden we fantastisch qua geluid voor de prijs die je betaalt.

Goed geluid | Redelijke microfoon | Super voordelig

QCY is een merk uit Azië met een gigantisch marktaandeel in de wereld. Ze staan zelfs in de top 10 meest verkochte oordopjes in de wereld. Je zult dus niet de eerste zijn die deze oordoppen in je oor doet.

Het geluid van deze QCY’s is fenomenaal. Het zijn wel semi in-ears. Dat wil zeggen dat er geen siliconen tuutje in je oor gaat. En dat betekent dat je meer omgevingsgeluid hoort. iPhone gebruikers zijn daaraan gewend en die zullen deze oordopjes prima vinden.

De oordopjes hebben een goede microfoon. Dat komt deels doordat de oortjes een steeltje hebben die dichterbij je mond zit.

Een leuke add on is de app van QCY. Je krijgt bepaalde extra functies met de app. Alleen is het wel even een gedoe om de app in het Engels te krijgen. We hadden per ongeluk de Chinese variant gedownload.

Geluid
Microfoon
Prijs/kwaliteit
4.5

F9 TWS

Idioot goedkoop | Prima geluid

Deze F9 tws oordopjes zijn echt mega goedkoop. Voor minder dan 10 euro heb je deze versie in huis. Waar ze de winst vandaan halen? Geen idee.

Het geluid is oke. Redelijk wat (geforceerde) bas. De oordopjes zelf zijn super licht en plastic. Ook is er geen merk te bespeuren op de verpakking. Blijkbaar, als er iets niet goed gaat tijdens het gebruik, dan is niemand aansprakelijk. Dat is dus wel iets om rekening mee te houden.

Maar als je dat risico wilt nemen, dan zijn dit best grappige oordoppen om eens te proberen.

Geluid
Microfoon
Prijs/kwaliteit
4.3

Kijk ook voor de gein eens hoe vaak deze oordop verkocht is. Massa = kassa, zeggen ze dan.


🔍

Je hoeft niet over de grens te zoeken, om goede oordopjes voor een goede prijs te vinden. Bekijk ook onze test met beste draadloze oordopjes:

Oortjes met draad Aliexpress

Uit China kan je ook oordopjes met een draad kopen. En wow, die hebben ons verbaasd! Oke, er zijn ook oordopjes met draad van Aliexpress die echt heel slecht zijn. Die kan je overslaan. We kochten bijvoorbeeld deze oordopjes en die kan je echt beter overslaan.

Oortjes met draad die we onder andere testten

Maar er zijn een aantal oordopjes met draad die echt heel erg goed zijn.

❤️

Bekijk ook onze top 5 beste oordopjes met draad ooit.

Verder hebben we nog een aantal oordoppen getest, maar vaak als er geen merkje op zit, zijn ze qua kwaliteit minder. Bedenk je ook eens dat als een fabrikant een merk plakt op zijn product, dat hij of zij dan ook meer verantwoording voor het product durft te nemen. En dus staat de fabrikant dan vaak meer achter het product. Dat verklaart misschien waarom de merk oordoppen op Alie wat beter zijn.

TRN V30 met draad

Afneembare kabel | Draad achter oor | Beste prijs/kwaliteit

Deze oordopjes van TRN zijn heel licht. Ongeveer 4 gram (zonder draad) per oordop. Maar het geluid is echt verbluffend mooi. En zwaarder dan het gewicht doet vermoeden.

Dit zijn geen oordoppen voor de bass heads. Hou je van extra bass en lage tonen? Dan kan je beter een andere oordop nemen. Maar voor de muziekfijnproever en fan van gebalanceerd geluid, zit je goed met deze TRN V30. We hebben er rond de 20 euro voor betaald, maar (en echt waar) deze oordopjes klinken even goed als oordopjes van 100 euro van de A-merken.

Je kunt kiezen of je met of zonder microfoon wilt. Wij hebben de versie met mic getest. De mic zit verwerkt in de draad. Dus als je zonder microfoon wilt, krijg je dezelfde oordop, met een andere draad.

Geluid
Microfoon
Prijs/kwaliteit
4.7

Kz ZSN Pro met draad

Afneembare kabel | Sterk gebouwd met ijzeren plaatsje | Draad achter oor

De kracht van deze ZSN Pro oordopjes zit hem in de prijs, het geluid en de bouwkwaliteit.

Met name de midden en hoge tonen komen echt kristalhelder binnen. Iedereen maakt zich altijd druk om de lage tonen van oordopjes, maar geloof me: de hoge tonen is wat fabrikanten het vaakst verpesten. En deze oordopjes hebben mooi gebalanceerd geluid.

De pasvorm is ook uitstekend. Niet letterlijk: ze steken niet uit. Maar ze zitten als gegoten in je oor. De V-vorm past mooi in je oor en als je deze oordopjes met foam ear tips gebruikt (zoals wij hebben gedaan), dan wil je ze niet meer uit doen.

Geluid
Microfoon
Prijs/kwaliteit
4.7

TWS: waar staat het voor en wat betekent het?

TWS staat voor True Wireless System. Dit is een term die opkwam sinds 2016 om te benadrukken dat er geen enkele draad aan de oordop te pas kwam. De eerste ‘draadloze’ oordopjes waren namelijk niet helemaal draadloos. Ze hadden vaak een verbindingsband tussen de 2 oordopjes. Later (in 2016) werd de pairingtechniek steeds vaker toegepast, waarbij beide oordopjes ook draadloos met elkaar gepaird worden. TWS staat dus niet (zoals sommige mensen denken) voor een merk.