Beste koptelefoon voor sport

Sporten met muziek is een mooie combi: je houdt het langer vol en je behaalt je doelen. De ultieme geluidsbeleving heb je als je een koptelefoon gebruikt. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een koptelefoon voor het sporten? Bekijk welke koptelefoons als beste uit de bus komen.

Budget

Wuff Bluetooth koptelefoon

Winnaar

Philips ActionFit TASH402

Alternatief

Miiego AL3+ Freedom

Alternatief

MIIEGO BOOM miini

Waar moet een sport koptelefoon aan voldoen?

We hebben al vastgesteld dat bewegingsvrijheid het belangrijkste is tijdens het sporten en daarom gaan voor een draadloze koptelefoon. Maar waar moet je nog meer op letten?

koptelefoon voor sport

Belangrijk is dat je kiest voor een koptelefoon met een comfortabele pasvorm en die niet te zwaar is. Natuurlijk is sporten met gewichten een goede training, maar dat gewicht wil je niet op je hoofd dragen. Het kan gaan irriteren en zelf pijn doen. Let er bij de aanschaf dus op dat de koptelefoon licht is en een goede pasvorm verzekert. Anders werkt het je alleen maar tegen en blijven die topprestaties uit. 

Ook niet onbelangrijk is om te kijken naar een koptelefoon die waterbestendig is. En wel om de volgende twee redenen:

  1. Hou rekening dat je bij een goede training een flink potje zweet.
  2. Regen kan je hoofdtelefoon nat maken. Het is namelijk niet altijd mogelijk om binnen te sporten. Je moet dus rekening houden met weersomstandigheden zoals regen of vocht.

Kies dus voor een koptelefoon die tegen vocht kan en die ook makkelijk te reinigen is in verband met hygiëne.

💧

Een koptelefoon moet tegen water kunnen. Denk aan zweet of regen. En of een elektronisch product bestand is tegen water en/of stof wordt soms met een IP-classificering aangegeven. Bijvoorbeeld IPX5. De ‘5’ geeft aan dat hij beschermd is tegen een waterstraal.

● IPX0- Niet waterdicht
● IPX1- Beschermd tegen liggende druppels op de koptelefoon
● IPX2- Beschermd tegen vallende druppels
● IPX3- Beschermd tegen waterstraaltjes van de zijkant
● IPX4- Beschermd tegen waterstraaltjes van alle kanten
● IPX5- Beschermd tegen een waterspuit
● IPX6- Beschermd tegen een krachtige waterspuit
● IPX7- Kan drie meter onder water
● IPX8- Kan dieper dan 3 meter onder water

Tijdens het sporten kan er warmte opgebouwd worden tussen jouw oor en de oorschelp van de koptelefoon. Dit veroorzaakt irritatie en rode oortjes. Het is daarom aan te raden op zoek te gaan naar een koptelefoon met verkoelende en/of luchtige oorschelpen. Sommige fabrikanten verwerken een verkoelende gel in de oorschelpen van de koptelefoon.

Draadloos of met draad?

Koptelefoons zijn met draad en draadloos te verkrijgen. Maar om eerlijk te zijn is een bedrade koptelefoon niet meer van deze tijd. En dan vooral tijdens het sporten. Dan wil je toch de maximale bewegingsvrijheid hebben die er is? Kies dus voor het sporten voor een draadloze koptelefoon.

🔍

Oordopjes of een koptelefoon? Wat is handiger voor het sporten? We maakten ook een top 5 met de beste oordopjes voor sport.

Top 5 sport koptelefoons bluetooth

1

Philips ActionFit TASH402

Licht en comfortabel | 20 uur batterij | ruis en echo onderdrukking

Zoals de naam van deze koptelefoon al zegt: de Philips ActionFit is fit (geschikt) voor actie. De koptelefoon is dan ook speciaal ontworpen om te sporten. Door de rubberen voering aan de binnenkant blijft de koptelefoon goed zitten. In de oorschelpen zit een verkoelende gel verwerkt waardoor deze koel aanvoelen.

Daarnaast zijn de oorkussens makkelijk te verwijderen zodat je deze kunt wassen. Wel zo handig en hygiënisch als je tijdens het sporten flink hebt gezweet. De koptelefoon is tevens spatwaterdicht daar het een IPX4 classificering heeft meegekregen.

Geluid
Geschikt voor sport
Waterdicht
Verbinding
Prijs / kwaliteit
4.5

2

Miiego AL3+ Freedom

Superlicht | goede geluidskwaliteit | zweet en regenbestendig

Wil je goede muziek kunnen luisteren maar toch maximale vrijheid willen ervaren tijdens het sporten? Dan is deze koptelefoon wellicht voor jou de beste keuze. Want je zult zelfs vergeten dat je een koptelefoon draagt. Dat komt omdat hij slechts 41 gram weegt en de nekband, mits goed opgezet, ervoor zorgt dat de koptelefoon goed op je hoofd blijft zitten.

Een volle acculading geeft 11 uur aan luisterplezier en anders is hij in 2 tot 3 uur weer volledig opgeladen. Over zweet en regen hoef je geen zorgen te maken, want met een IPX6 classificering is deze koptelefoon waterbestendig.

Geluid
Geschikt voor sport
Waterdicht
Verbinding
Prijs / kwaliteit
4.5

Beste koptelefoon voor hardlopen

Een hardloopkoptelefoon heeft weer nét andere eisen dan een hoofdtelefoon voor andere sporten. Zo moet de koptelefoon net iets steviger op de oren klemmen. Want in feite krijgen de speakers op je oor bij elke stap een flinke dreun. En steeds je speakersysteem rechtzetten na elke 5 stappen: dat wil je niet. Daarom hebben we flink gezocht naar een écht goede versie voor het hardlopen.

3

MIIEGO BOOM miini

Verwisselbare oorkussens | tot 25 meter draadloos bereik | tot 21 uur speelduur

Ben jij die kilometervreter die op zoek naar de beste muziekvriend voor op het asfalt of onverharde wegen? We hebben hier voor jou de ideale koptelefoon voor tijdens het hardlopen. De koptelefoon heeft een compact design en is daardoor een stuk lichter dan de regulier koptelefoons.

Tevens koop je de koptelefoon met twee sets oorkussens. Een set voor regulier gebruik en een set voor het sporten. De oorschelpen zijn heel makkelijk te verwisselen en die voor het sporten zijn wasbaar op 30 graden. Wel zo handig na al dat zweten.

De koptelefoon heeft een speelduur tot 21 uur en is daarna in 2 tot 3 uur weer volledig opgeladen. Is dat te lang voor jou, dan is de meegeleverde AUX kabel handig, waardoor je hem bedraad kan aansluiten.

Geluid
Geschikt voor sport
Waterdicht
Verbinding
Prijs / kwaliteit
4.5

Beste koptelefoon fitness en sportschool

Breng jij de meeste tijd thuis of in de sportschool sportend door met gewichten in de weer te zijn? Dan spelen zaken als weersomstandigheden en verkeersgeluiden een minder grote rol in jouw keuze voor een koptelefoon om mee te sporten.

Je kan dan overwegen om een koptelefoon te zoeken met active noise cancelling om zo alle omgevingsgeluiden uit te sluiten tijdens het luisteren naar muziek. We geven je de twee beste keuzes in deze categorie.

4

Wuff Bluetooth koptelefoon

Goede prijs/kwaliteitverhouding | opgeladen binnen 1,5 uur | goed geluid

Deze draadloze koptelefoon, die met de meegeleverde AUX kabel ook bedraad te gebruiken is, heeft een hele fijne pasvorm en zachte oorkussens. Ideaal voor tijdens het sporten dus.

Met behulp van Active Noise Cancelling heb je geen last meer van omgevingsgeluid. Ook zonder muziek aan te zetten kan je je optimaal concentreren op je te leveren prestaties. De koptelefoon is op te vouwen en makkelijk mee te nemen naar de sportschool in meegeleverde beschermhoes.

Audiotester

Geluid
Geschikt voor sport
Waterdicht
Verbinding
Prijs / kwaliteit
4.4

5

Miiego BOOM ANC

Topsubwoofer | Game modus | Beste prijs kwaliteit | Toffe Tap functie

Ook bij de beste koptelefoons voor tijdens het fitness of in de sportschool komt er een voorbij van het merk Miiego. En dat is niet verwonderlijk aangezien dit merk zich richt op de actieve leefstijl.

De Mieggo Boom beschikt over active noise cancelling en komt ook met twee sets makkelijk te verwisselen oorkussens. Waaronder een wasbare set gemaakt van een ademende mesh materiaal om je oren koel te houden.

Audiotester

Geluid
Geschikt voor sport
Waterdicht
Verbinding
Prijs / kwaliteit
4.4

Wat is de beste koptelefoon voor sport?

De beste koptelefoon voor sport is momenteel de Philips ActionFit TASH402. Maar dat kan veranderen. Het is belangrijk dat je een koptelefoon neemt die waterdicht is, een goede pasvorm heeft, je geen rode oortjes bezorgd en waar je nog wat omgevingsgeluid mee hoort (dat is veilig).

Wat is een bone conduction?

Bone conduction is een techniek waarmee je niet via geluidsgolven gecreëerd door speakers, maar met trillingen die via de jukbeenderen in je hoofd (ja echt waar) worden doorgegeven. Je hoort daardoor nog steeds omgevingsgeluid en je hoort ook het geluid van de muziek of spraak heel helder. Deze koptelefoons zijn heel handig voor hardlopen.

Plaats een reactie