Beste koptelefoon voor kinderen en school

De beste koptelefoon voor kinderen: daar ben je naar op zoek. Of het nu voor thuis of voor op school in de klas is: er zijn veel kinderkoptelefoons. Maar welke hoofdtelefoon voor kinderen is het beste? Dat hebben we getest. Er zit veel Chinese troep bij. En is dat wel veilig? Bekijk ons advies en het resultaat van de test.

Opties voor kinderkoptelefoons

Je dacht dat je er één soort van dit product is? Neen! Je kunt bijvoorbeeld gaan voor draadloos, met draad, of zonder speakers. Die laatste versie is puur om omgevingsgeluid te weren.

koptelefoon voor school en chromebook
Voor kinderen is een game headset ook handig voor school

Draadloos

Vind je het handig om je kind naar een filmpje of een les te laten luisteren terwijl (bijvoorbeeld) de tablet op tafel staat? Dan is het handig om een versie zonder draad te nemen. Vaak kost het een euro of 20 meer. Maar de schade van een tablet die van de tafel valt, is uiteraard groter.

Daarbij kan het een hoop gedoe zijn, zo’n kabel. De arm van je kind blijft er vaak aan hangen en dat maakt het kijk- of luisterplezier minder.

Dit zijn de draadloze POGS kids headphones. Prima koptelefoons voor kinderen.

Met draad

Het grootste voordeel van met draad is dat je geld bespaart. Meestal zijn de bedrade koptelefoons een euro of 20 goedkoper. Een ander voordeel is uiteraard dat je hem nooit hoeft op te laden.

❤️

Hou je het het liefst een beetje goedkoop (tussen de 15 en 35 euro)? Dan kun je het beste voor een versie met draad gaan.

Een nadeel is dat je kind in al zijn of haar beweeglijkheid de draad weleens kan meetrekken en daardoor wordt soms de koptelefoon van het hoofd afgetrokken.

Geluidswerende koptelefoon (zonder speakers)

In de klas of thuis tijdens concentratiemomenten kan het handig zijn om een koptelefoon met geluidsdemper op te doen. Er komt bij die versies geen geluid uit. Het is puur en alleen bedoeld om omgevingsgeluid te dempen.

Dit zijn geluidswerende koptelefoons voor kinderen die geen muziek kunnen afspelen.

Dat zorgt voor een goede concentratie. Dat is makkelijk als je kind snel afgeleid is tijdens bijv. het schoolwerk. En laten we eerlijk zijn: welk kind is dat nu niet?

🔍

Liever een koptelefoon voor volwassenen? Bekijk dan onze lijst met beste koptelefoons.

Top 5 hoofdtelefoons voor kinderen

Van de koptelefoons die we hebben getest, hebben we de volgende 5 als beste getest. We hebben in deze lijst dus draadloos, bedraad en noise cancalling/concentratiemodus door elkaar gemixt.

1

POGS Kids Headphones

Draadloos of met draad | Volumebegrenzing | Duurzame verpakking

De POGS hebben we volledig getest en het is onze favoriet. Goed materiaal, prima geluid. En een super leuk design! Het logo is een soort tentje en dat tentje is aan de zijkant op de hoofdtelefoon afgebeeld. Als je hem aanzet, gaat er een gezellig lichtje branden in het tentje. En hoe leuk is dat voor een kind?

Beste kinder koptelefoon draadloos

Je kunt twee draadloze koptelefoons met een tussendraad verbinden aan elkaar. Dan kunnen dus 2 kids naar 1 muziekje luisteren of naar hetzelfde tv-programma kijken. Handig!

Geluid
Veiligheid
Stevigheid
Leukheid
4.5

Als leukheid geen woord is, dan heb ik het woord bij deze bedacht. Leukheid betekent: in hoeverre het design of de add ons bijdragen aan plezier in het product.


2

JBL JR310BT

kinder koptelefoon jbl

Vertrouwd merk | Beveiliging volume | Microfoon

Deze JBL koptelefoon voor kinderen is een topper. Hij is verstelbaar en dat maakt hem geschikt voor een wijde range aan leeftijden. In de beoordelingen van dit product lezen we zowaar dat een kind van 2 dit product ook gebruikt. Maar ook als je kind 14 jaar is, dan is deze versie zeer geschikt.

Hij beschikt over bluetooth én over een microfoon. En dat maakt hem zeer geschikt voor op school om met klasgenootjes digitaal te praten. Ook voor huiswerk of online klassen zijn deze heel geschikt.

Audiotester

Geluid
Veiligheid
Stevigheid
Microfoon
4.5

3

Phillips SHK2000

Phillips kinder koptelefoon

Phillips | Draad

De versie voor kinderen van Phillips is een stuk meer basic. Om te beginnen hebben deze versie een ouderwetse draad. Dat maakt hem dus basic, maar ook meer plug en play. Je koppelt de audiokabel (bijvoorbeeld in de iPad) en je bent klaar. Bedenk je dus dat je deze versie niet met je nieuwste iPhone koppelt. Die hebben namelijk geen audio ingang.

Uiteraard heeft ook deze hoofdtelefoon voor kinderen een volumebegrenzer. Het geluid kan dus niet hard zonder dat je het door hebt. De veiligheid is in die zin gewaarborgd. Een nadeel is dat deze versie gen microfoon heeft.

Audiotester

Geluid
Veiligheid
Stevigheid
Microfoon
4.5

4

PowerLocus P2

Super goede beoordelingen | Mega veel kleurkeuze | Goede microfoon

Waar andere merken met de kinderkoptelefoon gewoonweg ‘ook een plekje in de markt wilden innemen’ heb ik dat gevoel niet bij deze PowerLocus. Het is een zeer degelijk apparaat en het is sterk gebouwd.

Daarbij kun je deze versie in maar liefst 20 kleuren krijgen! Er zitten allerlei partonen en kleuren bij. Voor elk kind een favoriet.

Het is handig dat je deze koptelefoons met zowel een kabel als via bluetooth kunt verbinden. Sommige laptops of Chromebooks hebben namelijk geen goede verbinding via bluetooth. Dan is de microfoon haast niet bruikbaar. In dit geval kun je dus zelf bepalen wat voor soort connectie je gebruikt.

Geluid
Veiligheid
Stevigheid
Microfoon
4.5

5

Luvnix

Met leuke oortjes | Zeer voordelig

Deze versie is de goedkoopste van alle kinderkoptelefoons. Tenminste dat ligt eraan waar je ze koopt. Je kunt deze versie namelijk via Bol of via Aliexpress kopen. Het voordeel van Bol is uiteraard dat de levering snel is: meestal heb je ze de volgende dag in huis. Bij Aliexpress moet je vaak een week of 2-3 wachten. Maar de prijs is dan wel nog een stuk aantrekkelijker.

Geluid
Veiligheid
Stevigheid
Leukigheid
4.4

Koptelefoon kind 1 jaar

Je zult het niet geloven, maar voor kinderen vanaf 1 jaar kun je al een koptelefoon kopen. Handig voor op reis of in het vliegtuig. Maar er zijn maar weinig koptelefoons geschikt. Vaak zijn de versies niet klein genoeg en pas geschikt voor hogere leeftijden. De bovenstaande lijst is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor een leeftijd van 4 plus.

Maar als je dan voor een hoofdtelefoon wilt gaan van 1 jaar, ga dan voor deze versie:

Beste koptelefoon voor school en in de klas

Tijden veranderen. Je kind moet steeds vaker lessen via een laptop volgen. En je wilt dan dat hij of zij zo goed mogelijk met de juf of mees kan communiceren.

We hebben flink wat getest met bluetooth. Als je echt zeker wilt weten dat je kunt verbinden met een laptop en dat je geen problemen krijgt met de microfoon (die niet werkt), dan kun je het beste een versie met een draad nemen.

Het hangt namelijk van de bluetooth verbinding van de de laptop of Chromebook af of je goed kunt verbinden. Vaak verbindt de koptelefoon wel, maar kun je de microfoon niet goed gebruiken en stoort het geluid tijdens videovergaderen.

Maar als je zeker weet dat er een goede verbinding tot stand kan worden gebracht en dat de mic. werkt via het bluetoothsignaal van e laptop, dan kun je zonder zorgen een kinderkoptelefoon met bluetooth kopen.

❤️

Tip! Test gewoon eerst met je eigen bluetooth oortjes of hoofdtelefoon of de verbinding met de laptop goed verloopt. Als dat het geval is kun je veilig een kinderkoptelefoon kopen om te verbinden.

En áls je dan voor een hoofdtelefoon voor school gaat, zouden we deze versie nemen:

✔️

De PowerLocus P2 is ideaal voor school:

  • Zowel te verbinden via kabel als bluetooth
  • In superveel kleuren beschikbaar
  • Mooie opbergdoos zodat je ze kunt meenemen

Veiligheid kinderkoptelefoons

Zijn dit soort producten wel veilig? Het is heel belangrijk dat je er zeker van bent dat een product dat je koopt ook daadwerkelijk veilig is. Te meer als je het voor je kind koopt. Een tijd terug waren Nederlandse media zoals RTL Nieuws terecht kritisch over het gebruik van dit soort producten voor kinderen. MEt het grootste bezwaar de potentiele schade aan het oor van een kind. En vanaf dat moment zijn fabrikanten volumebegrenzers gaan inbouwen in koptelefoons voor kinderen.

Wij hebben alleen versies toegelaten aan onze lijst als ze ook daadwerkelijk beschikken over een effectieve en geteste volumebegrenzer. Bovendien is het cruciaal dat dit soort electronica beschikt over een CE-keurmerk. Dat is een keurmerk waar de EU allerlei eisen stelt aan electronica. In Nederland is het verplicht om een dergelijk keurmerk te hebben als je electronica fabriceert.