Beste draadloze oordopjes onder 50 euro

Je kunt goede draadloze oordopjes al voor 50 euro kopen. Zo goedkoop? Ja! Maar welke bluetooth oortjes onder 50 euro zijn goed? Audiotester heeft meer dan 200 oordopjes getest en een aantal steken er qua geluid, microfoon en verbinding met kop en schouders bovenuit. Welke dat zijn? Dat lees je in dit artikel. Zo weet je precies welke goed zijn om te kopen.

Hier let je op bij het kopen van goedkope draadloze oordopjes

Als audiotester hebben we meer dan 200 oordopjes in onze oren gehad en getest. We kunnen dus precies zeggen wat vaak tegenvalt bij deze oordopjes. Over het algemeen is de volgende regel van toepassing: hoe meer fancy toepassingen er op de verpakking staat, hoe meer het ten koste gaat van je luisterervaring. Met andere woorden: het geluid is vaak slechter als er allerlei tierelantijn is toegevoegd.

Denk aan noise cancelling. Prima als dat goed werkt, maar bij oordopjes onder 50 euro werkt het zelden.

Anyway, dit zijn de belangrijkste aspecten van oordopjes waar we op letten:

 1. Het geluid
  Wat ons betreft moeten fabrikanten zich op één ding richten: het geluid. Daar begint het mee. Het geluid is absoluut het belangrijkst. Goede lage tonen zorgen voor diepgang. De middentonen zorgen voor het broodnodige fundament in het geluid. De hoge tonen (onderschat ze niet) zorgen voor de detail. Die laatst genoemde hoge tonen, kunnen nét een effect toevoegen dat het lijkt of je bij het concert dat je luistert aanwezig bent. Dus onderschat de hoge tonen niet.
 2. De microfoon
  Dit is het meest onderschatte aspect van oordopjes. Een aspect waar je vaak overheen kijkt tijdens het kopen. Want zeg nu eerlijk: omdat wij de microfoon nu benoemen, denk je pas: “inderdaad! Als ik gebeld word, moet ik wel verstaanbaar zijn.” Geen zorgen: wij testen oordopjes altijd uitvoerig op de microfoon. De oordopjes in deze test hebben allemaal een prima microfoon.
 3. De batterij (gebruiksduur)
  Voor 50 euro moeten je bluetooth oortjes wel een tijdje te gebruiken zijn zonder dat je de oordopjes moet opladen. Dat kan alleen met een goede batterij. Daarom nemen we dat aspect altijd mee in onze review. We snappen dat een echt goede microfoon duur is en dus niet voor minder dan 50 euro kan worden ingebouwd. Maar een acceptabele microfoon is zeker haalbaar. We hebben écht hele slechte microfoons gezien en getest in deze prijsklasse. Let daar dus goed op!

Een voorbeeld van het aantal mAh (mili amp hour) per prijscategorie:

QCY T5 (€20)SoundPEATS Truengine 3 SE (€50)Eardopes B6 pro (€80)
380 mAh500 mAh1000 mAh
Oordopjes rond de 50 euro hebben vaak 500 mAh

💡

Liever een draad? Bekijk de best geteste oordopjes met draad.

Top 5 draadloze oordopjes onder 50 euro

Dit is de top 5 draadloze oordopjes onder 50 euro. Alle oordopjes testen we zelf en tijdens onze tests nemen we de foto’s zelf. We passen deze top 5 aan als we een nieuwe betere oordop hebben gevonden. Heb je een tip? Laat het ons weten! We kopen dan een set en nemen hem mee voor een review. Zo zorgen we samen dat dit een actuele lijst met de beste budget oortjes tot €50 blijft.

De winnaar: best getest

1

pocobob GO

Zeer goed geluid | Semi in-ear | in 2 kleuren: wit + zwart | 4 microfoons met filter

De pocobob GO heeft ons verbaasd in alles. Het zijn geen oordoppen met allerlei fancy features. Nee, het zijn goed werkende, degelijke oordoppen met prachtgeluid en een topmicrofoon. En bovendien goed voor de portemonnee.

Het geluid is simpelweg uitmuntend. De lage tonen.. Wow, die komen goed naar voren. Lekker vol geluid. En dit zijn letterlijk de enige oordopjes onder 50 euro met 4 microfoons met ENC-filter. Daarmee kan jouw gesprekspartner vooral jouw stem horen. Ook als je in een rumoerige omgeving bent.

Van alle semi in-ear oordopjes (je weet wel: oordopjes zonder zo’n rubberen tuutje) zijn dit verreweg de beste oordoppen die we hebben getest. En ik denk dat ze tijdelijk de huidige prijs hebben. Vaak willen fabrikanten verkoop opbouwen bij nieuwe producten om zo wat bekendheid te genereren. Ik verwacht dat deze oordop snel duurder gaat worden. Maar goed, dat blijft gissen. Al met al is dit een topoordop ver onder de 50 euro.

Geluid
Microfoon
Batterij
Pasvorm
Prijs / kwaliteit
4.6

Beste pasvorm: oordopjes die blijven zitten

2

pocobob Z

Superklein | Zeer goed geluid | Beste prijs kwaliteit | 3 mooie kleuren

De pocobob Z oordopjes zeer goed! En ze blijven onder de 50 euro. De ‘Z’ zijn ultraklein en draadloos, maar hebben toch een geweldig vol en helder geluid. Met HQ ENC-microfoons met filters zorgen ze voor de beste gesprekken, en dankzij de slaapmodus zijn ze ideaal voor elke situatie.

Ze werken perfect met je telefoon, laptop, of tablet en het maakt niet uit welk merk je hebt. Als je op zoek bent naar kleine bluetooth oordopjes van hoge kwaliteit voor de beste prijs, dan zijn de pocobob Z de perfecte keuze.

pocobob Z beoordeling

Geluid
Verbinding
Prijs / kwaliteit
4.7

Beste semi in ear bluetooth oortjes

3

JBL Tune 225tws

JBL Tune 220 tws

Semi in ear | Vorm zoals Airpods | Vaak 55 euro (verandert vaak)

Goede semi in ear oordopjes van een absoluut A-merk: JBL. Deze JBL Tune 220 tws hebben prima geluid, een goede app en ze hebben de pasvorm zoals de Airpods dat hebben.

Ze voelen heel degelijk aan. De bouw is stug en sterk. En zo klinken ze ook. Bovendien heeft JBL een mooie app waarmee je de oortjes kan bedienen en instellen. Al met al zijn dit toppers voor een mooie prijs. De prijs varieert enorm: Soms zijn ze 80 euro en soms 55 euro.

Audiotester

Geluid
Microfoon
Batterij
Pasvorm
Prijs/ kwaliteit
4.5

Beste goedkope oordopjes met bass

4

Edifier TWS 1 pro

Edifier TWS1 Pro

Volle bass | Verbeterde versie van X3 | Goede in ear pasvorm | Bluetooth 5.2
€45

Deze Edifier TWS 1 pro zijn (als je ze in Europa koopt) een stuk duurder. Maar als je ze uit China bestelt, kun je ze voor onder 50 euro kopen. We wilden deze oordoppen persé in deze top 5 hebben. De lage tonen (de bass) komt zo mooi naar voren!

Deze TWS1 Pro zijn de opvolgers van de X3 van Edifier die iets goedkoper was. Maar het geluid van deze oordoppen is dusdanig verbeterd, dat Edifier wat ons betreft nu echt een topper in dit segment heeft geproduceerd.

Wel is de mic ietsje minder dan de andere oordopjes in deze lijst. Maar je bent gewoon goed te verstaan. Wil je ze met name voor bellen en videovergaderen gebruiken? Dan kan je misschien beter een andere oordop kiezen uit deze lijst.

Bovendien hebben deze bluetooth oortjes bluetooth 5.2 (voor extra stabiliteit) en AptX voor beter en helderder geluid.

Geluid
Microfoon
Batterij
Pasvorm
Prijs / kwaliteit
4.1

5

SoundPEATS Truengine 3 SE

SoundPEATs Truengine 3 Se

Mooi gebalanceerd geluid | Goede mic | Touchbediening

De SoundPEATS Truengine 3 SE zijn uitzonderlijk als het gaat om de balans van het geluid. Geen zware bass of subwoofergeluid, maar wel prachtige balans in het geluid. De detail die in de hoge tonen zit is uitzonderlijk.

Dat komt door de dual drivers in de 3 SE. De middentonen zijn ook mooi aanwezig voor het fundament. Wat ons betreft zijn deze oordopjes qua geluid de absolute nummer 1 in deze lijst. Maar de pasvorm (en dat komt juist door diezelfde dual drivers) is wat minder. Die moeten ergens in de oordop geplaatst worden.

Ze steken daardoor wat meer uit je oor. De microfoon is ook zeer goed. Flink wat detail en ook de lage tonen worden door de mic opgepikt. Al met al een prima oordop om mee te bellen of vergaderen.

Audiotester

Geluid
Verbinding
Prijs / kwaliteit
4.5

Klinken oortjes onder 50 euro goedkoop?

Soms klinken goedkope oortjes ook daadwerkelijk goedkoop. Ze klinken dan platgeslagen en er zitten weinig lage tonen in het geluid. De gehele luisterervaring is dan weg. Dat moet je dus niet hebben.

Maar er zijn echt oordopjes die heel goed klinken. Vol geluid, mooie balans tussen hoge en lage tonen. Zo mooi, dat je je afvraagt waarom sommige oordopjes 100 of 200 euro kosten.

Waar moeten oordopjes van €50 volgens ons aan voldoen?

Wij vinden het belangrijk bij oordopjes in deze prijsklasse dat er geen franje of extra features aan de oordop zit. We vinden dat oordopjes rond deze prijs wel goed geluid moeten hebben én een goede microfoon. Bij nog goedkopere bluetooth oortjes kan ik me voorstellen dat de microfoon matig is. Maar bij de prijsklasse uit dit artikel is het voor ons een harde eis om een goede microfoon te hebben zodat je overal goed kan bellen.

Dit moet een set oordopjes van 50 euro hebben:

 • Goed geluid
 • Een goede microfoon
 • Stabiele verbinding
 • Lange gebruiksduur (goede batterij)

En dat is het.. Alleen als een fabrikant zich beperkt tot de basis, kan een oordop van 50 euro écht goed zijn.

Wat willen we op dit moment absoluut niet zien bij oordopjes van deze prijs?

 • Noise cancelling
 • in ear detector
 • transparency mode
 • touch control

Je ziet het: veel Engelse termen voor allerlei fancy toevoegingen, waar je in deze prijsklasse niet veel aan hebt. Je moet je voorstellen: naar elke fancy toevoeging, gaat een bepaald budget naar die betreffende feature en dus minder budget naar de dingen die er écht toe doen: het geluid, de microfoon, de stabiele verbinding, de batterij.

Een aantal verpakkingen van oordopjes die we hebben getest waar allerlei fancy features op staan, waar je wat ons betreft niets aan hebt

TWS oordopjes review

Veel mensen denken dat TWS een merk is. Maar dat klopt niet. TWS staat voor True Wireless Stereo. Anderen zeggen dat het staat voor True Wireless System en nog weer anderen zeggen dat het staat voor True Wireless Sound.

Geen probleem: wat het ook betekent, het staat voor geluid zonder dat er een draad aan te pas komt. In de tijd dat draadloze oortjes opkwamen, waren er nog oordopjes die alleen een kabeltje hadden tussen beide oordopjes. Daardoor waren de oordopjes wel wireless maar niet ’true’ wireless. Vandaar dat later de naam True Wireless System opkwam. En nog altijd zie je dat (ook de grote merken) in hun productnaam ’tws’ vermelden. Denk aan de JBL Tune 225tws.

Zijn er Airpods van 50 euro?

In feite niet. De goedkoopste Airpods momenteel zijn 50 euro duurder dan 50 euro. Maar je kunt bijvoorbeeld zoeken naar Airpods op Marktplaats of andere tweedehands kanalen. Het enige probleem is dan dat werkelijk 90% van de aanbieders namaak Airpods verkopen. Dat raden we dus sterk af. Bekijk eens de lijst met beste oordopjes voor iPhone.

Wat zijn de beste goedkope oortjes?

Je moet jezelf allereerst afvragen hoeveel geld je zou willen betalen voor oordopjes. Is dat 50 euro? Dan zit je in dit artikel goed. Wil je liever nog minder betalen? Bekijk dan eens dit veelgelezen artikel.

Plaats een reactie