Beste draadloze oordopjes onder 30 euro

Er worden steeds meer goedkope draadloze oordopjes aangeboden. Soms zelfs onder 30 euro. Maar zijn die bluetooth oortjes goed? Meestal niet. Maar soms zijn ze juist verrassend goed! Audiotester heeft meerdere goedkope oordopjes onder 30 euro getest. In dit artikel kom je erachter welke budgetoortjes echt goed zijn.

Top 3 budgetoordopjes onder 30 euro

Bekijk hier onze top 5 oordopjes onder de 30 euro. Je zult zien: er staan geen reviews tussen met meer dan 4 sterren. Maar dat is logisch als je kijkt naar de prijs van deze budgetoordopjes. Natuurlijk is het geluid niet even goed als bij vergelijkbare producten van 70 euro meer of zelfs 20 euro meer. Maar er zitten weldegelijk goede oordoppen tussen de budgetoortjes die we hieronder hebben opgesomd.

1. QCY T5 budgetoordopjes

Tobias

Geluid
Microfoon
Stabiliteit
Pasvorm
Prijs/kwaliteit

Samenvatting

De QCY T5 is een zeer goede keuze als je op zoek bent naar goedkope oordopjes onder 30 euro. Sterker nog: deze oordopjes kosten minder dan 20 euro. En voor die prijs zal het geluid je verbazen. Prima lage tonen en prima detail met hogere tonen. Het geluid is meer waard dan de 20 euro die je betaalt.

4
Dit is een fragment dat we hebben opgenomen met de QCY T5. Dan kun je horen hoe de kwaliteit van de microfoon is.

2. Haylou GT1 Pro

Tobias

Geluid
Microfoon
Stabiliteit
Pasvorm
Prijs/kwaliteit

Samenvatting

Deze Haylou GT1 Pro zijn super compacte oordopjes. Met name voor kleine oren zijn dit goede oordopjes. Ook bij langdurig gebruik blijven ze goed en comfortabel zitten. De lage tonen zijn aanwezig (terwijl je dat niet verwacht van compacte oordopjes). Bovendien zijn ze waterdicht (IPX 5).

3.8

3. Hoco Es29

Tobias

Geluid
Microfoon
Stabiliteit
Pasvorm
Prijs/kwaliteit

Samenvatting

De Hoco Es29 lijken op de Airpods 1 en 2. Veel functies die normaal op de Airpods zitten, zitten ook op deze Hoco Es29. Denk bijvoorbeeld aan de pop-up die je krijgt als je de case can de oordopjes opent. Hij connect dan direct met je iPhone. Of de GPS-functie ‘Find my Airpods’: je zal het niet geloven, maar dat werkt ook gewoon. Het lijkt wel of een iPhone denkt dat het verbinding maakt met een iPhone en niet met een Hoco Es29. HEt geluid en de pasvorm zijn redelijk. Natuurlijk zijn het semi in ears (en geen in ears). Dat betekent dat ze geen siliconen tuutje hebben die in je oor gaat, maar een harde behuizing zoals de Airpods. Veel mensen vinden dat qua pasvorm heel prettig. Maar voor de lage tonen (de bas) is het moeilijker om de weg naar het oor te vinden. Maar goed, al met al zijn het prima oordoppen voor deze prijs (onder 30 euro).

3.7

Waar moet je op letten bij goedkope draadloze oortjes?

Op een aantal punten vallen de goedkoopste oordopjes heel vaak tegen. Denk aan de lage tonen. Terwijl je oordopjes met bas wil, koop je dan bluetooth oortjes met platgeslagen geluid. En dat is zonde van het geld. Maar ook de microfoon valt vaak zwaar tegen. Je kunt je voorstellen dat een goede microfoon van een oordop al gauw in het budget gaat zitten. En daarom wordt natuurlijk bij goedkope oortjes flink bezuinigd op de microfoon. Verder wordt er op het materiaal vaak bezuinigd. De echt goedkope oortjes voelen daarom altijd wat meer plastic aan.

  • Goedkope oordopjes hebben vaak geen bas
  • Goedkope oortjes hebben vaak een slechte microfoon
  • De batterij van goedkope oortjes is vaak slecht
  • Goedkope oortjes voelen vaak goedkoop en plastic aan
Dit zijn een aantal oordopjes van QCY op een rij. Prima oordopjes en altijd onder de 30 euro.

Goedkope draadloze oordopjes met bas

Hoewel bij goedkope oordopjes vaak de lage tonen niet genoeg aanwezig zijn, kwamen we weldegelijk bluetooth oortjes onder 30 euro met bas tegen. Alleen inderdaad: de meeste die we hebben getest, vonden we erg matig. Je krijgt dan altijd een wat flets geluid en dat haalt je gehele muziekbeleving weg. Kortom: laat je goed informeren! Gelukkig lees je nu onze lijst met beste oordopjes onder 30 euro, dus dat gaat goedkomen.

Microfoon

Ook de microfoon van de écht goedkope draadloze oordopjes vallen vaak tegen. En als je dan gebeld wordt, merk je pas dat je een miskoop hebt begaan. Niets is zo frustrerend als niet gehoord worden tijdens het bellen. Vreselijk! Uiteindelijk moet je dan de oordopjes maar uitschakelen en toch maar met je telefoon aan de hand gaan bellen. Terwijl er genoeg oordopjes zijn die een acceptabele microfoon hebben. Ook voor oordopjes onder 30 euro.

Batterij van goedkope oortjes

De batterij van oordopjes tot 30 euro is vaak klein en heeft weinig capaciteit. Laten we zeggen dat een gemiddelde set draadloze oordopjes van 50 euro een oplaaddoosje heeft van 400 mAh. Maar oordopjes van 30 euro hebben vaak een batterij van ongeveer 300 mAh.

In de praktijk betekent dit dat je ongeveer 5-6 uur minder lang je oordopjes kunt gebruiken tot je de oplaadcase weer moet opladen.

Vragen en antwoorden over oortjes onder 30 euro

Waar kan ik goede goedkope oordopjes kopen?

Je kunt goedkope oordopjes online via Aliexpress kopen. Maar ook via Nederlandse webshops kun je voor heel goedkoop prima oordopjes bestellen. Denk aan een webshop als Bol.com. Goede merken voor deze prijs zijn: QCY en Haylou.

Wat zijn de beste aanbiedingen voor oordopjes?

Soms kun je voor een giga lage prijs bij de Action of bij het Kruidvat oordopjes kopen. Maar ook kun je eens een kijkje nemen op Aliexpress. Daar wordt het rechtstreeks vanaf de fabrikant naar je huis gestuurd. Oke, je moet dan wel 3 weken wachten, maar de prijs is ook zeer laag. Wel moet je opletten dat je tegenwoordig meer geld moet betalen als je pakket in Nederland aankomt. Je moet dan belasting betalen over het bedrag en afhandelingskosten (ook wel

Plaats een reactie