Beste draadloze oordopjes onder 100 euro

Draadloze oordopjes onder 100 euro moeten gezien de prijs van topkwaliteit zijn. Maar te vaak zien we bluetooth oortjes in die prijsklasse die niet goed genoeg zijn. En oordopjes kan je niet van te voren testen dus een miskoop is makkelijk gemaakt. En dat is zonde van het geld. Daarom hebben wij heel veel oordoppen getest en de beste resultaten voor je in dit artikel gezet.

Testresultaten 2024

Alle oordopjes uit deze test hebben we uitvoerig getest. De meeste oordopjes hebben we gekocht, sommige oordopjes krijgen we van fabrikanten toegestuurd omdat ze in deze test willen komen.

Dit zijn de beste oortjes onder 100 euro

1

DunRock Bubble

ANC | Game modus | Beste prijs kwaliteit | Prachtig geluid

De DunRock Bubble oordopjes zijn echt goed! Ze zijn draadloos en hebben heel mooi geluid. Je hoort alles heel helder, en ze hebben goede active noise cancelling waardoor je geen last hebt van lawaai om je heen. Ook kun je goed horen wat er om je heen gebeurt als je dat wilt, dankzij de ’transparency mode’. Ze hebben 4 microfoons met een filter (ENC), dat is super voor als je belt of online vergadert. Ze zitten ook lekker in je oren en hebben een ‘low latency game mode’, wat handig is voor gamen.

Het geluid is echt top. Het is niet te hard of te zacht, maar precies goed. En voor de tech-liefhebbers: ze gebruiken de AAC-codec, die beter is dan de standaard SBC-codec, dus het geluid blijft goed als je via Bluetooth luistert.

Je kan lang muziek luisteren met deze oordopjes, wel 30 uur zonder op te laden! En ze zijn makkelijk te gebruiken met verschillende apparaten, zoals iPhone, Android-telefoons, tablets en laptops. Je kan ze ook met nieuwere tv’s verbinden als die Bluetooth hebben.

Handig is dat je één oordopje kan gebruiken als je dat wilt. En de specificaties zijn ook top: Bluetooth 5.3, goede batterijduur, waterdicht, makkelijke touchbediening, en ze komen met verschillende maten eartips voor de perfecte pasvorm. Kortom, de DunRock Bubble oordopjes hebben alles wat je nodig hebt!

DunRock Bubble beoordeling

Geluid
Verbinding
Prijs / kwaliteit
4.8

En een mooie gedeelde 2e plaats is deze oordop. Alleen dan wel zonder ANC.

Eardopes B6 Pro

Mooie lage tonen | Top microfoon | Mooie pasvorm | Ook ideaal voor online meetings
€79

Eardopes B6 Pro beste oordopjes onder 100 euro

Geluid
Microfoon
Batterij
Pasvorm
Prijs/kwaliteit

Beoordeling

Deze Eardopes B6 Pro heeft de volle focus gelegd op de basis: prachtig geluid, een super goede microfoon en een batterij van 1000 mAh. Geen ANC, geen foefjes zoals een in ear sensor, geen transparency mode. Maar wel de focus op de essentie. In feite is dit dus een no nonsense oordop.

De microfoon is echt uitzonderlijk goed. Meestal worden bij oordopjes alleen hoge tonen opgepikt, maar bij deze Eardopes worden zowel de lage als de middentonen als de hoge tonen mooi opgevangen door de microfoon. Prima voor bellen en thuiswerken dus.

De batterij in de oplaadcase is 1000mAh. En de oordopjes hebben per oortje 85mAh. Dit is echt gigantisch veel vergeleken met andere oordopjes in deze prijscategorie. En inderdaad: ze gaan aan één stuk door 8 uur lang mee. En inclusief het oplaaddoosje gaan ze 65 uur mee!

De case van de oordopjes (zeg maar het oplaadstation) kan draadloos opladen. En je krijgt bij deze oordopjes een draadloze lader meegeleverd.

Bovendien hebben deze bluetooth oortjes bluetooth 5.1 (voor extra stabiliteit) en AptX voor beter en helderder geluid.

4.8

Nummer 2: beste oortjes tot 100 euro

SoundPEATS H1 Premium

Gebalanceerd geluid | Prima microfoon
€79

SoundPEATS H1 Premium 100 euro

Geluid
Microfoon
Batterij
Pasvorm
Prijs/kwaliteit

Beoordeling

Deze SoundPEATS H1 Premiums zijn de enige oordopjes van SoundPEATS de zijn ontstaan uit een kickstarter campaign. Dat is een soort actie waarbij eerst geld wordt opgehaald van klanten en daarna wordt de oordop pas geproduceerd. Inmiddels is de oordop ontwikkeld en op de markt gebracht.

SoundPEATS (dus niet Beats) staat bekend als een oordoppen merk dat super gebalanceerd geluid in de oordopjes aanbiedt. En dat is misschien wel het beste gelukt in deze H1 premium. De dual drivers zorgen namelijk voor een prachtig en volledig geluid.

Ook beschikken deze oordoppen over alle codecs (dat zorgt er voor dat je geluid nog mooier en helderder wordt afgespeeld). Alle codecs zijn aanwezig: AptX, AAC, SBC.

4.4

Beste oortjes onder 100 euro (A-merk)

Samsung Galaxy Buds

Gebalanceerd geluid | Prima microfoon
€99

Samsung Galaxy Buds

Geluid
Microfoon
Batterij
Pasvorm
Prijs/kwaliteit

Beoordeling

De pasvorm van deze Samsung Galaxy Buds is perfect. Ze zitten als gegoten in je oor.

Na het uitpakken en openen van de case worden ze meteen gekoppeld aan je Samsung telefoon. Heb je een Android telefoon? Dan gaat het koppelen ook makkelijk. Het enige verschil is dat je eerst de app moet downloaden.
De oordopjes werken ook op een iPhones, maar worden ze gezien als basic bluetooth oordopjes. Dus als je een iPhone Dan kan je beter kiezen voor de AirPods of PowerBeats.

De Samsungs hebben geen noise cancelling, maar daar zijn we alleen maar blij mee. Alle energie is gegaan naar het geluid en het design. Als je de oordopjes in hebt, sluiten ze al dusdanig af dat je haast geen omgevingsgeluid kunt horen.

Deze oordoppen zijn verkrijgbaar in wit en zwart. Alleen als je de witte set neemt, zijn de knoppen parelmoer. Dat is leuker voor de dames dan voor de heren (zonder generalisatie natuurlijk. Ik zou niet durven).

4.2

Beste sport oortjes onder 100 euro

Rolfstone Nova Sport

Lichtgewicht | Mooie volle bass | Blijven uitzonderlijk goed zitten
€79

Rolfstone Nova Sport 100 euro

Geluid
Microfoon
Batterij
Pasvorm
Prijs/kwaliteit

Beoordeling

Deze Rolfstone Nova Sport hebben een ear fin die in je oorschelp klemt. Daardoor is het vrijwel onmogelijk voor de oordopjes om uit te vallen. Ik zou ze niet gebruiken voor hardlopen, maar meer voor het fietsen, fitnessen et cetera.

De Rolfstones hebben een mooie volle bass. Ieta aan de subwoofer kant van het spectrum. Daar moet je van houden. De muziek kan je in elk geval goed opzwepen tijdens je gym sessie.

4.1

Waar moet je op letten bij oortjes tot 100 euro?

Wat ons betreft moeten oordopjes van 100 euro of minder zich nogsteeds beperken tot de basis: goed geluid, een goede microfoon en een batterij waarmee je lang kunt luisteren.

Dat klinkt logisch, maar fabrikanten zijn heel erg geneigd om fancy features toe te voegen aan hun oordopjes. Denk aan ANC, in ear sensors, transparency mode etc.

Active noise cancelling

Onder oordopjeskopers is ANC (Active noise cancelling) mateloos populair. ANC betekent dat omgevingsgeluid door de oordop wordt opgevangen en in je oor een tegengeluid wordt afgespeeld waardoor het geluid wordt geneutraliseerd. Maar is het terecht dat ANC zo populair is?

Wij van Audiotester vinden van niet. Bij in ear oordopjes hoor je al vrij weinig omgevingsgeluid. Zeker als je muziek aan staat. Maar ook als je geen muziek aan hebt staan. Je kunt je voorstellen dat er in de ANC-technologie heel wat budget gaan zitten tijdens productie. Al dat budget had de fabrikant ook in het geluid kunnen stoppen. Daarom vinden wij bijvoorbeeld de Eardopes B6 pro een goede oordop. Die scoren bovengemiddeld op de primaire aspecten van een oordop: het geluid, de microfoon en de batterij. Andere oordopjes hebben vaak ANC, maar een batterij van 400mAh. En dat terwijl ANC een batterijslurper is.

Plaats een reactie