Beste draadloze oordopjes voor kleine oren: top 5

Ook als je kleine oren hebt, wil je dat je oordopjes in je oor blijven zitten. Maar juist met kleine oortjes is het moeilijk om passende oordopjes te vinden. In dit artikel laten we je weten welke in-ear oordopjes het beste zijn voor kleine oren en een kleine gehoorgang. Kleine bluetooth oordopjes vinden kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar wij gaan je helpen bij het vinden van passende oordopjes.

Kleinste bluetooth oordopjes

Heb je moeite om je oordopjes in te houden terwijl je snel even naar de bus rent? Verlies je ze omdat ze uit je oren glippen tijdens een zweterige training? Dan kunnen de kleinst vindbare bluetooth oordopjes inderdaad flink wat frustratie voorkomen. Ze vallen minder makkelijk uit je gehoorgang.

In tegenstelling tot traditionele oortjes hebben draadloze oordopjes geen kabels nodig om verbinding te maken met je telefoon. Maar dat maakt het nog crucialer dat ze niet uitvallen. In dit artikel vind je een overzicht met oordopjes die in elk geval klein genoeg zijn voor jouw kleine oren.

Oordopjes achter het oor

Bij kleine oren kan het heel handig zijn om oordopjes met een oorboog achter het oor te kopen. Die blijven bij 93% van de mensen met kleinere oren dan gemiddeld, zitten. Een oorboog (ook wel ear hook) is een soort boog die achter je oorschelp gaat. Eigenlijk hangt de oordop dan om je oor heen en je zult begrijpen dat de oordoppen daardoor makkelijker blijven zitten.

Oordopjes met een oorboog

Je zult misschien denken dat een oorboog achter je oor gaat irriteren. Maar dat is zeker niet het geval. Het mooie is juist dat de oordop niet alleen in je gehoorgang zit. De druk wordt verdeeld tussen meerdere contactpunten met je oor. Eigenlijk zijn dit soort oordopjes gemaakt voor sporten. Bij sporters vallen oordopjes namelijk ook sneller uit dan normaal.

Maar ook voor kleine oortjes zijn oordopjes met een oorboog die achter het oor gaan dus een uitkomst.

Apple Airpods voor kleine oren

Airpods zijn over het algemeen niet ideaal voor kleine oren. De Airpods versie 1 & 2 zijn semi-in ear oordopjes. Dat zijn oordopjes met een harde behuizing en die geven niet mee met de vorm van je oor. Dat is met name voor kleine oren niet goed.

Top 5 oordopjes kleine oren

Aan de hand van de grootte en pasvorm van oortjes hebben we een top 5 samengesteld. Zo weet je precies welke oordopjes je het beste kunt kopen zodat ze niet uit je oren vallen als je kleine oren hebt.

1. Haylou GT1 Pro

Audiotester

Geluid
Microfoon
Pasvorm
Batterij

Beoordeling

haylou oordopjes voor kleine oren
De Haylou oordopjes staan erom bekend dat ze heel klein zijn. Hierboven maakten we een foto van de oordopjes naast een usb connector zodat je ziet hoe klein deze oordopjes zijn. Als je wat kleinere oren hebt, zullen deze oordopjes alsnog prima passen.

3.9

Een andere optie is dus om een oordop te kopen die ook achter je oor steunt. Die oordopjes vallen veel minder snel uit je oren. En ze zijn dus extra geschikt voor mensen met kleine oren.

2. MPOW Flame Solo

Audiotester

Geluid
Microfoon
Pasvorm
Batterij

Beoordeling

Flame Solo met oorboog
De MPOW Flame Solo zijn geschikt voor het sporten. Maar door de constructie die achter het oor gaat, blijven ze ook beter zitten bij mensen met kleinere oren. Ik zelf heb uiterst bescheiden oren ūüėÄ en heb ze tijdens mijn zoektocht naar passende oordopjes flink gebruikt. De onderstaande foto maakte ik zodat je kunt zien hoe ze zitten.

3.8

Er zijn ook duurdere oordopjes die goed in je oor passen. De voordelen als je in een wat duurder segment gaat kijken? Uiteraard beter geluid. Maar ook extra features zoals ANC (active noise cancelling). Of de tegenovergestelde feature: transparancy mode. Daarmee speel je het omgevingsgeluid versterkt af in je oor. Handig als je buiten bent en even kort met iemand wil praten. Je hoeft je oordop dan niet uit te doen en met één druk op de knop is deze modus in- en uitgeschakeld.

3. Jabra Elite 3

Audiotester

Geluid
Microfoon
Pasvorm
Batterij


Beoordeling

Deze Jabra Elite 3 oordopjes zijn misschien iets duurder (rond de 80 euro), maar de kwaliteit van het geluid is goed! En de oordopjes zijn lichter en kleiner dan de voorgangers van Jabra (de 75t en de 85t).

Deze oordopjes zitten verrassend goed in het kleine oor en blijven verrassend goed zitten. De knopjes werken heel makkelijk en goed. √Čn je kunt deze oordopjes goed gebruiken voor thuiswerken. Jabra staat namelijk bekend als fabrikant van vergaderequipment. Kortom: een echte aanrader.
Jabra Elite 3

4.3

Een andere optie is om voor JBL oordopjes te gaan. JBL is een gerenommeerd merk als het gaat om audio. We móesten gewoon een JBL-oordop toevoegen aan deze lijst.

4. JBL Endurance Peak II

Audiotester

Geluid
Microfoon
Pasvorm
Batterij

Beoordeling


oordopjes voor kleine oortjes
Tja, JBL mag natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst. Ze maken gewoon gave en goede oordopjes. Het geluid is altijd uitzonderlijk goed en van het design kan menig oordop wat leren. Maar hoe zit het met de pasvorm als je kleine oren hebt?

Dan zijn deze JBL Endurance Peak II ideaal. Ze zijn gemaakt voor het sporten, vandaar de bogen die achter je oor gaan. Maar uiteraard is dat ook handig als je oren hebt waarbij oordopjes makkelijk uitvallen.

√Čn het is leuk dat JBL deze oordoppen in meerdere kleuren heeft uitgebracht. Jij kunt dus kiezen welke kleur je het leukste vindt: donkerblauw, rood, wit of zwart.

4.3

5. Rolfstone Neo

Audiotester

Geluid
Microfoon
Pasvorm
Batterij

Beoordeling

rolfstone Neo voor kleine oren

Rolfstone is een Nederlands merk. En dat op zich is al een aanmoediging waard. Maar deze oordopjes zijn ook nog eens de kleinste die we konden vinden. Ze passen dus prima in je gehoorgang als die wat kleiner zijn.

Het geluid is goed. Niet van die subwoofers die in je oor blazen, maar prima gebalanceerd geluid. De microfoon is goed genoeg om te gebruiken tijdens het bellen en videovergaderen. Het design is mooi hoekig. De batterij is wel een klein minpuntje van deze oordopjes. Maar om kleine oordopjes te maken moet een fabrikant concessies doen. Al met al een hele interessante oordop. En zeker in dit lijstje.

4.1

Kleine gehoorgang? Gebruik deze tips voor in-ear oortjes

Sommige oordopjes zijn met een aantal kleine tips al een stuk beter te gebruiken als je een kleine gehoorgang hebt. We laten je weten waar je het beste op kunt letten.

Tip 1: Let uiteraard op de grootte van de oordop. Bij kleine oortjes kun je de wat grotere oordoppen beter laten liggen. In veel productomschrijvingen wordt precies aangegeven hoe groot de oordopjes zijn. Let daar dus goed op.

Tip 2: Koop andere ear tips voor je in-ear oordopjes. Denk bijvoorbeeld aan foam ear tips. Dat zijn opzetstukjes voor je oordopjes die zijn gemaakt van memory foam. Je knijpt de oordopjes in voordat je ze in je gehoorgnag plaatst. Daarna zetten ze langzaam (in ongeveer 10 seconden) uit en zitten ze naadloos in je oor. Dat is echt ideaal voor kleinere oren. Eigenlijk zijn ze ideaal voor elk oor.

Je kunt bijvoorbeeld deze foam ear tips proberen:

foam ear tips verkrijgbaar bij Bol

Tip 3: Koop oordopjes met een extra ondersteuning. Dat kan zijn een oorboog (ear bow) of een ear fin.

Hier zie je een oordop met een ear fin. Die ear fin zit (in je oorschelp) en dat zit comfortabeler dan je denkt.

Tip 4: Willen oordopjes nu écht niet in je oor blijven zitten? Ga dan voor een koptelefoon? Die zitten over je oren. We schreven er dit artikel over. Koptelefoons zijn misschien wat groter en je kunt ze minder makkelijk meenemen, maar als het draagcomfort écht het grootste probleem is, dan kun je best eens kijken of een koptelefoon uitkomst biedt.

Plaats een reactie