Beste bluetooth speaker voor thuis en binnen

Welke bluetooth speaker is het beste voor thuis? Sommige bluetooth speakers zijn perfect voor thuis of in jouw woonkamer en andere juist niet. Je komt erachter in deze test.

Eisen bluetooth speaker voor thuis

Het grootste gedeelte van de speakertjes zijn gemaakt om mee te nemen. Let maar eens op: veel bluetooth boxjes hebben een hendeltje of een riem om de box handzamer te maken. En heb je dat nodig voor een speaker in huis? Nee.

Belangrijk voordat je koopt

Koop niet een bluetooth boxje die gemaakt is voor onderweg en plaats hem vervolgens in je woonkamer. Dat is simpel gezegd: onhandig en lelijk.

Deze is bijvoorbeeld onhandig voor thuis:

JBL Charge 5

Deze zijn juist weer handig voor thuis, alleen je moet dan wel van speakers houden:

Een hele andere optie is een bluetooth bar (ook wel soundbar):

Let dus goed op wat voor speaker je koopt voor in jouw woonkamer. Een aantal kooptips zetten we voor je op een rijtje.

Geluid

Je bluetooth box in huis moet goed geluid hebben. Je wilt vanaf je telefoon gemakkelijk je favoriete nummertje luisteren terwijl je door je huis loopt. Maar dan moet er wel wat fundament in het geluid zitten. Mooie lage tonen, dat is belangrijk. En sommige bluetooth speakers voor thuis hebben dat. Andere niet.

Batterij niet nodig

Bluetooth speakers hebben vaak een batterij en dat betekent automatisch dat je de speaker moet opladen. Maar waarom zou je eigenlijk een draadloze speaker in je huis willen? Wat is daar het nut van? Vaak verwarren mensen bluetooth met draadloos. Maar dat klopt natuurlijk niet. Bluetooth is draadloos, maar draadloos is niet altijd bluetooth.

❤️

Bluetooth is draadloos, maar draadloos is niet altijd bluetooth.
– Audiotester 2022

Dat klinkt heel nostalgisch. Wat we bedoelen is: we hebben te maken met 2 soorten verbindingen:

  • Gegevensoverdracht: bluetooth (of kabel)
  • Stroomverbinding (batterij of stopcontact)

En voor een bluetooth speaker voor thuis heeft onze voorkeur: een stekker in het stopcontact (en dus geen batterij) en een goede bluetooth verbinding.

En in dit geval zijn wij groot voorstander van en ouderwetse snoer die naar je bluetooth speaker gaat. Je hoeft de speaker dan nooit op te laden.

Uiterlijk

Als de speaker in je woonkamer staat, is het belangrijk dat het er leuk en mooi uitziet. Want goed geluid moet ook goed ogen. Zeker als je het in je leefomgeving plaatst. En gelukkig zijn er tal van mooie speakertjes die je in je woonkamer kunt plaatsen.

Een andere optie is dat je gaat voor een soundbar met bluetooth. Die zijn vaak een stuk mooier, ze upgraden je tv-geluid én je hebt met een paar drukken op je mobiel, mooi geluid via bluetooth in je woonkamer.

Beste speaker bluetooth woonkamer

In je woonkamer wil je enerzijds mooi geluid en anderzijds een mooi apparaat die geen doorn in het oog is.

💡

Voordat we aan onze top 5 beginnen..

De afweging die je moet maken (en waarschijnlijk al gemaakt hebt) is kiezen tussen:

  • Een bluetooth speaker voor thuis
    Voordelen: minder prijzig, meer plug & play, niet gebonden aan 1 systeem
  • Een wifi speaker(systeem) voor thuis
    Voordelen: geen verbinding met je telefoon nodig, oplossing voor heel het huis, verbinding via internetkabel of wifi (een verbinding die je thuis altijd hebt)

Top 5 bluetooth speaker voor thuis

Uit de verschillende tests hebben we een top 5 samengesteld. Stuk voor stuk zijn dit boxen die voldoen aan onze eisen. We hebben een hoop slechte varianten geprobeerd en beluisterd.

Waar ze het vaakst op afvallen? Op de lage tonen! Die ontbreken gewoon te vaak. En wij houden van goede lage tonen als we naar muziek luisteren in huis. Een ander breekpunt was de verbinding. Sommige versies haperden of stopten met afspelen als we even een andere kamer inliepen met onze telefoon. Dus daar ontbrak het aan de stabiliteit van de verbinding.

Maar de onderstaande versies voldoen allemaal aan onze eisen.

1

Sonos Roam

Wifi & Bluetooth | oplaadstationnetje | mooi begin voor je multi-room systeem

Beperk jezelf niet en ga voor een speaker die zowel bluetooth als wifi heeft. Zo kan je bluetooth speaker naadloos mee in je multiroom wifi systeem. Handig!

Bij Coolblue ook te koop in duo pack met een korting.

De Sonos Roam is onze nummer 1 in deze test, omdat je hem kunt gebruiken als bluetooth speaker & als wifi speaker! Iedereen kan via bluetooth een muziekje op de speaker afspelen, maar daarnaast kan de speaker mee in je wifi speaker systeem. En die combinatie is ideaal! Je houdt daarmee alle opties voor de toekomst open en beperkt jezelf niet.

Als je er twee koopt, kun je ze als stereo speakers gebruiken. En (nog een voordeel) je kunt hem gebruiken als voice assist. “Hey Google, ze wat muziek aan via Spotify”.

Audiotester

Geluid
Verbinding
Prijs / kwaliteit
4.5

2

Samsung HW-Q600A

Topsubwoofer | Game modus | Beste prijs kwaliteit | Toffe Tap functie

Een soundbar in deze lijst? Ja! Een soundbar kan een handige optie zijn als je én goed geluid op je tv wilt én draadloos muziek wilt luisteren vanaf je telefoon in je woonkamer.

Bekijk ook eens onze lijst met beste bluetooth soundbars.

Deze versie van 98cm zorgt voor prachtige midden en hoge tonen. De subwoofer die je bij deze soundbar krijgt, zorgt voor het fundament van je geluid.

Daarbij zitten er wat toffe features aan deze set: denk aan de tap functie. Je tikt je telefoon op de bar en hij speelt het nummer dat je via Spotify luistert af in je kamer. Dat maakt deze soundbar zeer geschikt voor het luisteren naar muziek.

Audiotester

Geluid
Verbinding
Prijs / kwaliteit
4.5

3

Edifier R1700BT

Extreem goed geluid | Zeer betaalbaar | Bluetooth verbinding

Deze Edifier speakers zien er uit als een normale stereo installatie. En zo klinken ze ook! Alleen

Deze installatie hoef je alleen maar in het stopcontact te plaatsen. De muziek komt via Bluetooth binnen. En deze boxen beschikken over de beste bluetooth codecs: AptX, dus het geluid wordt in goede kwaliteit je huiskamer ingeblazen.

En of je deze installatie nu zacht of hard zet: het geluid blijft mooi gebalanceerd tussen hoge en lage tonen. Overigens kun je deze speakers ook gewoon aansluiten op een ouderwetse versterker.

Audiotester

Geluid
Verbinding
Prijs / kwaliteit
4.5
Bekijk prijs

4

Marshall Stanmore II

Leuke rockachtige stijl | Goed geluid! | Handige draaiknoppen

Deze Marshall Stanmore II heeft de stijl van een gitaarversterker. Want Marshall is natuurlijk het bekende gitaarversterkermerk. Hou je van rock? En past deze box daardoor mooi in je huis? Dan is dit echt de perfecte speaker!

En het geluid is prachtig! Het merk is natuurlijk gespecialiseerd in het maken van versterkers voor gitaren met het beste geluid. En die technologie hebben ze mooi kunnen gebruiken voor deze bluetooth speaker.

De draaiknoppen aan de bovenkant zijn handig om de balans zelf te kunnen bepalen. Meer lage tonen? Geen probleem! Draai de basknop wat omhoog. De pootjes zijn gemaakt van zacht rubber, zodat het meubel waar de box op staat, niet ongewenst fungeert als een versterker.

Audiotester

Geluid
Verbinding
Prijs / kwaliteit
4.5

Beste speaker voor in de badkamer

In de badkamer heb je weer hele andere eisen voor bluetooth speakers dan in de woonkamer. De eerste eis is natuurlijk: waterdichtheid. Daarbij is het handig als je hem niet vaak hoeft op te laden. Je gebruikt hem immers dagelijks. Als je dagelijks doucht natuurlijk 😉

Alle bluetooth speakers van JBL zijn waterdicht en daarom moeten we altijd aan dit merk denken als we een speaker voor in de badkamer zoeken. Daarbij zijn dat speakers die heel stabiel zijn.

5

JBL Boombox 2

Ongelofelijk goed geluid | Grote batterij

We moeten gewoon een JBL speaker in deze lijst zetten. Het geluid dat uit JBL boxjes komt is echt een stuk grootser dan het formaat doet vermoeden.

Daarbij connect hij super gemakkelijk met je telefoon en kun je met een paar drukken je favoriete liedjes afspelen in je huis. Hij is volledig waterdicht, dus je kunt met zelfs meenemen in je badkamer. Dan kun je tijdens het douchen je favoriete liedjes luisteren.

Audiotester

Geluid
Verbinding
Prijs / kwaliteit
4.3

❤️

Leuk dat je dit artikel tot het einde hebt gelezen! Bekijk ook eens:

Plaats een reactie