Airpods doosje kwijt: wat nu?

Je bent ergens je Airpods doosje kwijtgeraakt en nu laden je oordopjes niet meer op. Heel frustrerend! Maar moet je je oordopjes nu weggooien? Nee! Want er zijn verrassend goede oplossingen. Met onze tips luister jij met opgeladen Airpods gewoon weer naar je favoriete muziek.

In dit artikel leggen we je eerst uit wat de opties zijn om een nieuw doosje te kopen (dat kan namelijk duur of heel goedkoop zijn), daarna hebben we nog wat tips om misschien alsnog je doosje terug te vinden.

Nieuw Airpods oplaaddoosje kopen

Je kunt uiteraard een compleet nieuw oplaaddoosje kopen als je je Airpods doosje kwijt bent. Dat kost je ongeveer 80 euro als je dat via Bol of Coolblue doet. Het doet even pijn, maar je weet dan in elk geval zeker dat je een origineel oplaaddoosje ontvangt.

Verder kan je uiteraard ook via een andere weg aan een oplaaddoosje kopen. Er zijn dan 2 manieren die je flink wat geld kunnen besparen.

  • Tweedehands via bijv. Marktplaats
  • Een off brand oplaaddoosje via bijv. Aliexpress

Bol

Airpods doosje

Coolblue

Airpods doosje

Aliexpress

Vervanging van doosje

Marktplaats

Tweede hands

Kun je je doosje nog terugvinden?

Een andere tip is uiteraard (voordat je tot de aankoop van een nieuw doosje overgaat) om te kijken of je het verloren doosje kunt terugvinden. Met Find My Airpods kan dat in sommige gevallen.

Find my Airpods is een systeem waarmee je gemakkelijk kunt zien op je telefoon waar je oordopjes voor het laatst waren verbonden. En dat is super handig als je je airpods zelf kwijt raakt. Maar het doosje raak je vaak juist kwijt als je al met je Airpods naar muziek luistert. En Find my Airpods merkt niet op dat je je oplaaddoosje zelf kwijtraakt.

🔍

Via Find My Airpods is er een grotere kans dat je alsnog je oplaadcase kunt vinden. En in dat geval hoef je geen cent bij te betalen!

Wat wel heel tof is, is dat de nieuwe Airpods cases een piepje kunnen afspelen als je ze kwijt bent. Hoe je dat doet?

  1. log in op je Apple-account op iCloud.com
  2. Klik: ‘Zoek iPhone’
  3. Kies (onder ‘Alle apparaten’) jouw AirPods
  4. Je ziet ze nu op de kaart
  5. Klik op ‘Speel geluid af’ zodat je doosje gaat piepen. Nu maar hopen dat je ze kunt horen!
Airpods kwijt

Airpods Pro of Airpods 3 oplaaddoosje kwijt

Ook bij de Airpods Pro of Airpods 3 is het zo dat je gewoon een nieuwe oplaadcase kunt kopen en weer kunt gebruiken voor je oordopjes. Om de een of andere reden wordt vaak gezegd dat bij Airpods Pro dit niet het geval is, maar dat is onjuist. Als je de oplaadcase van jouw Airpods Pro kwijt bent, is er dus geen man over boord. Ook dan is onze tip:

  • Check eerst goed of je jouw oplaadcase alsnog kunt vinden via Find My Airpods

Lukt dat niet? Kijk dan bij Bol of een andere webshop of je het doosje of de oplaadcase los kunt kopen.

❤️

Doe ons een lol. En koop bij de volgende case een goed hoesje voor je Airpods dat je kunt vastmaken en niet makkelijk wegglipt. Dat bespaart je een hoop geld en is een eenmalige investering van ongeveer 10 euro.

Verder wil ik nog benadrukken: Apple Airpods zijn écht niet de beste oordopjes op de markt. En dat zeg ik als Audiotester. Meer dan 100 oordopjes heb ik in m’n oor gehad. Airpods zijn prima oordopjes (…) als ze 50 euro zouden kosten. Oprecht: oordopjes van rond de 50 euro zijn vaak beter dan de Airpods. En als je dan een bedrag van 100 euro of zelfs meer wilt betalen, koop dan andere oordopjes met beter geluid.

En maak je je zorgen over het verbinden met een iPhone? Tja, dat is een veelgehoorde drogreden om toch maar Apple producten te kopen. Heel knap werk van Apple, maar elk soort bluetooth oordopjes kan gewoon verbinden met je iPhone. Geen zorgen.

Airpods doosje los kopen

Laat dit dan gewoon een mooie reden zijn om over te stappen naar goedkopere en betere oordopjes. Je kunt immers nu 80 euro voor een oplaadcase betalen, maar je kunt ook hetzelfde bedrag voor betere oordopjes betalen. Aan jou de keus. Maar het feit dat je jouw case kwijt bent, benadrukt dat iets in het universum wil dat jij overstapt op ander soort oordopjes. Zo kun je het ook zien. 😉

Kun je Airpods oplaaddoosje los kopen?

Ja, dat kan via de bekende webshops zoals Bol.com en Coolblue. Je kunt daarna je oordopjes gewoon weer opladen en gebruiken.

Kun je je AirPods in een andere case opladen?

Airpods kun je gewoon in een andere (originele) oplaadcase opladen. Het is niet zo dat airpods gebonden zijn aan één en dezelfde oplaadcase. Je kunt dus een nieuwe oplaadcase kopen en je oordopjes gewoon gebruiken.

Hoe vind ik mijn Airpods case?

Je kunt op zoek gaan naar je Airpods doosje door de functie Find my Airpods te gebruiken op je iPhone.

Plaats een reactie